Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Στο επίκεντρο η ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Γόμφων

ΤΟΠΙΚΑ17.05.2018 | 6:45 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πύλης, βρέθηκε η ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Γόμφων.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ν. Τρικάλων κ. Κρυσταλία Μαντζανά, ο Αρχαιολόγος κ. Γεώργιος Κολομπότσιος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Κωστάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Λαμπρινή Οικονόμου, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βασίλειος Αναγνώστου, κ. Σταύρος Ζιάκας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γόμφων κ. Αθανάσιος Ποντίκας και ο πρώην Γραμματέας της Κοινότητας κ. Ιωάννης Γιώτας.

Ο κ. Μαράβας στην εισήγησή του σημείωσε πως «στους Γόμφους έχουμε ένα μοναδικό Αρχαιολογικό Χώρο τον οποίο  πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε  και να τον αναδείξουμε, για το καλό του Δήμου μας και εμείς θα είμαστε συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια».

Η κ. Μαντζανά δήλωσε θετική στο να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες, ώστε να προχωρήσει το έργο των ανασκαφών, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ενδιαφέρον που έδειξε ο Δήμαρχος.

Πρώτο μέλημα όλων των πλευρών είναι να λυθούν κάποια γραφειοκρατικά θέματα τα οποία θα κατοχυρώσουν την προώθηση του έργου της ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης