Τετάρτη 25.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Στο επίκεντρο ο «Κλεισθένης» στη Φαρκαδόνα

ΤΟΠΙΚΑ07.05.2018 | 3:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το σχέδιο νόμου που αφορά τις αλλαγές για την τοπική αυτοδιοίκηση και την εκλογή αιρετών στους ΟΤΑ θα τεθεί σε διαβούλευση από το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας.

Σε τακτική συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στις 7 του απογεύματος της Τρίτης το δημοτικό συμβούλιο θα τοποθετηθεί επί του σχεδίου νόμου, για τον περιβόητο «Κλεισθένη» που μονοπωλεί το τελευταίο διάστημα στις συζητήσεις των αυτοδιοικητικών τόσο της Φαρκαδόνας, όσο και ευρύτερα του νομού και της χώρας.

Το Σώμα κατά την συνεδρίαση θα κληθεί να αξιολογήσει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και να καταθέσει την άποψη του για την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αποφασίσει η ΚΕΔΕ για τον «Κλεισθένη».

Σημειωτέον οτι, η ΚΕΔΕ ζήτησε από τους Δήμους να προχωρήσουν σε συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το νομοσχέδιο και στη συνέχεια θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση στην Αθήνα την Πέμπτη 17 Μαΐου, παρουσία των προέδρων των Π.Ε.Δ. Επίσης, την Παρασκευή 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. που θα καταλήξει στις κοινές θέσεις της αυτοδιοίκησης.

Τα δύο θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ αντιδρούν στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η θέσπιση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι «με το εν λόγω νομοσχέδιο, όχι μόνο δεν λύονται αλλά αντιθέτως είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν πολλαπλάσια προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των ΟΤΑ.

Η εφαρμογή δε, της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καταδικάζει Περιφέρειες και Δήμους σε εγκλωβισμένη ακυβερνησία».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης