Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

Συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη

Στο επίκεντρο τα έργα της Καλαμπάκας

ΤΟΠΙΚΑ11.04.2018 | 5:32 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνέντευξη τύπου για τα μεγάλα έργα που κατασκευάστηκαν ή κατασκευάζονται στον Δήμο Καλαμπάκας, παραχώρησε από το Δημαρχείο της πόλης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Κώστας Αγοραστός.

«Με ταπεινή δουλειά και χωρίς να επιχειρούμε πρόσκαιρα για την δημιουργία εντυπώσεων, κάναμε μεγάλο έργο…», ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Αγοραστού και συνέχισε λέγοντας ότι η Χώρα απαιτεί συναινέσεις με σχεδιασμό, όπως και συνεχή προσαρμογή στις εκάστοτε καταστάσεις.

Η Καλαμπάκα είπε, έχει ιδιαίτερο αποτύπωμα στην Θεσσαλία, στην χώρα αλλά και στις καρδιές όλων μας. Έτσι σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κάναμε πολλά έργα και θα κάνουμε και άλλα , έργα που αφορούν ολόκληρο τον Δήμο αλλά και  τα Μετέωρα.

Ο κος Αγοραστός αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που κατασκευάστηκαν στον Δήμο Καλαμπάκας και δη:

– Το οδικό κύκλωμα Μετεώρων που ολοκληρώνεται σιγά – σιγά και στην νέα δημοπράτηση με 1 εκατομμύριο ευρώ.

– Στην αποκατάσταση ζημιών από τις Θεομηνίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που τείνουν να γίνουν μόνιμα και υπάρχουν  δημοπρασίες με πάνω από 2 εκατομμύρια.

– Αντικαθίσταται το δίκτυο ύδρευσης Καλαμπάκας όπου οι κάτοικοι θα πίνουν καθαρό και υγιεινό νερό.

– Ολοκληρώθηκε το Γεωλογικό Μουσείο Καστρακίου, και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 23 Απριλίου.

– Η ψηφιακή Απεικόνιση των Μετεώρων όπου λειτουργεί μήνες τώρα, έχει βοηθήσει στην παραμονή αλλά και την διέλευση επισκεπτών στην πόλη.

– Ολοκληρώθηκε η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας .

– Ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ η γέφυρα του Πηνειού στην Διάβα Καλαμπάκας και σε λίγες ημέρες ξεκινάει και η πεζογέφυρα.

– Λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας Καλαμπάκας.

– Χρηματοδοτούνται οι Παιδικοί Σταθμοί μέσω ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας όπου πληρώνονται εργαζόμενοι και επιδοτούνται οι οικογένειες.

– Εγκρίθηκαν εργολαβίες άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ για την διαμόρφωση του Πηνειού Ποταμού (20 από Περιφέρεια και 15 από το Υπουργείο).

– Ολοκληρώνεται το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων , όπου θα λειτουργήσει σύντομα.

– Προβλήθηκε η περιοχή τις Καλαμπάκας και των Μετεώρων μέσα από Εκθέσεις εντός και εκτός της Χώρας όπου συμμετείχε η Περιφέρεια.

– Αναφέρθηκε στο Μουσείο της Θεόπετρας και την προσπάθεια της Περιφέρειας να επαναλειτουργήσει.

– Σχολίασε ως απαράδεκτη την στάση της ΕΡΓΟΣΕ να μην κατασκευάσει ακόμη τον Ανισόπεδο Κόμβο στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας , παρ’ όλες τις οχλήσεις της Περιφέρειας.

– Μίλησε για την Ηλεκτροκίνηση του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου , ένα έργο 57,5 εκατομμυρίων ευρώ , όπου η Περιφέρεια είναι έτοιμη αλλά καθυστερεί η ΕΡΓΟΣΕ.

– Μίλησε για τον Ε-65 και την προσπάθεια που κάνει για να συνεχιστεί το έργο.

Τέλος ο κος Αγοραστός ανακοίνωσε την κατασκευή ταρτάν στο Δημοτικού Στάδιο Καλαμπάκας , προϋπολογισμού 400 χιλιάδων ευρώ αλλά και την χρηματοδότηση με 1,3 εκατομμύρια για την δημιουργία του αστικού πάρκου Καλαμπάκας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάκης λαμβάνοντας τον λόγο ευχαρίστησε τον κο Αγοραστό για την στήριξη που προσφέρει στον Νομό και την χρηματοδότηση του ταρτάν στο γήπεδο. Είπε ότι οι νέοι της πόλης θα μπορούν πλέον να αθλούνται με ασφάλεια και να απολαμβάνουν ένα έργο που με μεγάλο κόπο εξοικονομήθηκαν τα χρήματα για την κατασκευή του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην αποκατάσταση των ζημιών από καιρικά φαινόμενα , την κατασκευή κόμβου στην γέφυρα Διάβας , την αποκατάσταση του δρόμου από Μουργκάνι έως Γρεβενά αλλά και την επικίνδυνη στροφή στο 5ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Καλαμπάκας – Μουργκανίου όπου σε ένα μήνα θα ανακατασκευαστεί.

«…Μπορείς να κατηγορήσεις τον Αγοραστό αν θέλεις… αλλά θα είσαι άδικος αν πεις ότι δεν έφερε πολλά χρήματα στην περιοχή…», ανέφερε.

Ο κος Σινάνης ευχαρίστησε τον κο Αγοραστό, μιλώντας για άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια που διαχειρίζεται τον Δήμο Καλαμπάκας.

Βαγγέλης Γκιάτας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης