Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Στο συνέδριο ΚΕΔΕ- ΕΝΠΕ ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης

ΤΟΠΙΚΑ11.05.2018 | 10:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο ξενοδοχείο Κάραβελ, πραγματοποιείται, το κοινό Συνέδριο  της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αντικείμενο  της συνεδρίασης ήταν η λήψη αποφάσεων σχετικά με τις δράσεις που θα αναλάβει η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά στη Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Είναι  ενδεικτική η θέση του κου Αγοραστού ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι : «Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το Σχέδιο Νόμου και αξιώνουμε ουσιαστικό διάλογο για νέα νομοθετική πρωτοβουλία με βάση την πρόταση Σχεδίου Νόμου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για την Περιφερειακή Διακυβέρνηση που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και τις αποφάσεις των Συνεδρίων των Αυτοδιοικητικών Θεσμών. Παράλληλα, ζητούμε άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο για να τον ενημερώσουμε και τον Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα προκειμένου να του επισημάνουμε τα οξυμμένα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και να του αναλύσουμε τις τεκμηριωμένες προτάσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Το Σχέδιο Νόμου είναι η χειρότερη νομοθετική παρέμβαση για την Αυτοδιοίκηση. Στην ουσία αφορά μόνο την αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Οι υπόλοιπες διατάξεις έχουν ενσωματωθεί στο Σχέδιο Νόμου ως… περιτύλιγμα», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός και ξεκαθάρισε πως «αυτό το Σχέδιο Νόμου -Δεν είναι μεταρρύθμιση και φυσικά δεν είναι η μεταρρύθμιση που έχουν ανάγκη η Αυτοδιοίκηση, η κοινωνία, η πατρίδα μας. -Όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά, τουναντίον, είναι βέβαιο ότι θα πολλαπλασιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ στην καθημερινότητά τους».

Παρών στο συνέδριο ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης Χρήστος με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παπαπούλιο Γιάννη, όπως επίσης και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός Κώστας.

Βαγγέλης Γκιάτας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης