Τρίτη 24.05.2022 | Εορτάζουν: Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ, Χριστιανός, Χριστιανή

Συμμετοχή του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων στην «Βουλή των Εφήβων»

ΤΟΠΙΚΑ01.05.2018 | 9:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το ‘Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου, πραγματοποιεί για 23η συνεχόμενη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βουλή των Εφήβων” για μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου και των ελληνικών σχολείων του απόδημου Ελληνισμού.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου αλλά και η ανάδειξη του ρόλου του πολίτη στη σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, φιλοδοξώντας να προσφέρει στους μαθητές εκτός από γνώση, βήμα για έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρία για προβληματισμό διάλογο, συνεργασία, συμμετοχή.

Για την ανάδειξη των 300 “εφήβων βουλευτών” που θα συμμετάσχουν στην ΚΓ΄ Σύνοδο της “Βουλής των Εφήβων” με θέμα ” Ένα σχολείο να μας χωράει: κάνουμε like στη διαφορά”, διενεργήθηκε από 1-2-2018 έως 31-3-2018 διαγωνισμός, όπου οι μαθητές συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες, συγκεντρώνοντας κλήρους για κάθε δραστηριότητα που ολοκλήρωναν επιτυχώς.

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στον εν λόγω διαγωνισμό με 13 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης, που στην πλειοψηφία τους εργάστηκαν με ζήλο συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό κλήρων, υλοποιώντας με επιτυχία τις περισσότερες προβλεπόμενες δραστηριότητες. Ανάμεσά τους η μαθήτρια της Β΄ τάξης Αργύρη Θεοδώρα κατάφερε να συγκεντρώσει το μέγιστο αριθμό κλήρων (40), υλοποιώντας με επιτυχία το σύνολο των δραστηριοτήτων.

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 18-4-2018 για την ανάδειξη των 300 “εφήβων βουλευτών”, ο μαθητής της Α΄ τάξης του σχολείου μας Καλκάνης Νέστωρας του Ηλία, αναδείχθηκε πρώτος Τακτικός Έφηβος Βουλευτής Τρικάλων.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αλλά και όλη η σχολική κοινότητα του 8ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στο μαθητή της Α΄ τάξης Καλκάνη Νέστωρα του Ηλία για την ανάδειξή του ως πρώτου Τακτικού Έφηβου Βουλευτή Τρικάλων στην ΚΓ΄ Σύνοδο της «Βουλής των Εφήβων», που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, από 2-6 Ιουλίου, και του εύχονται «Επιτυχή και Δημιουργική Συμμετοχή».

Συγχαίρουν επίσης όλους τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την ανάδειξη των “εφήβων βουλευτών” και εργάστηκαν με ζήλο, υλοποιώντας με επιτυχία τις περισσότερες προβλεπόμενες δραστηριότητες, καθώς επίσης και όλους τους άλλους έφηβους βουλευτές.

Μπράβο σε όλους σας παιδιά!

Μπράβο και σε σένα Νέστωρα και είμαστε βέβαιοι ότι θα εκπροσωπήσεις επάξια τον τόπο μας και τη νέα γενιά στην ΚΓ΄ Σύνοδο της «Βουλής των Εφήβων»

Υπεύθυνη καθηγήτρια –.σύνδεσμος του προγράμματος για το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων ήταν η Κεφάλα Βαΐα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης