Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

Την Κυριακή στη Λάρισα η Πανθεσσαλική Πορεία Ειρήνης

ΤΟΠΙΚΑ07.05.2018 | 6:16 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Κυριακή 13 Μάη στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί η Πανθεσσαλική Πορεία Ειρήνης στο πλαίσιο της Πανελλαδική Ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης που διοργανώνουν οι Επιτροπές Λάρισας. Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., για μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της ΕΕΔΥΕ “καταδικάζουμε αποφασιστικά κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση στο εξωτερικό. Ο λαός μας έχει καθήκον να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενάντια σε κάθε εισβολέα και να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη, καμία ανοχή στην αστική τάξη και στην κυβέρνησή της που θα μπλέξουν τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Με την πάλη του να ανοίξει το δρόμο για να ζήσει χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες”.

Η εκκίνηση της πορείας θα δοθεί στις 11.00 το πρωί από την πλατεία Α.Τ.Α. Λάρισας. Θα προηγηθεί ομιλία και μουσικό πρόγραμμα και αφού επιδοθεί ψήφισμα στο Α.Τ.Α. θα προχωρήσει μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης μέχρι να τερματίσει στην 1η Στρατιά, όπου επίσης θα επιδοθεί ψήφισμα.

Την ερχόμενη Πέμπτη μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων και ταξικά εργατικά σωματεία θα δώσουν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τη σημασία της αντιιμπεριαλιστικής δράσης και της πορείας Ειρήνης.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 9.45 π.μ. από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κωστάρα) με επιστροφή μετά την πορεία. Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων και στα ταξικά σωματεία που θα πάρουν μέρος στην πορεία.

Η Έκθεση των έργων μαθητών αφιερωμένων στην Ειρήνη

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργάνωσε και φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την ΕΕΔΥΕ την καλλιτεχνική πρωτοβουλία στα σχολεία με τη χαρακτηριστική αφίσα που αποτύπωνε το θέμα: “Μια εικόνα, τρία ερωτήματα: Γιατί γίνονται οι πόλεμοι; Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαϊ;”

Στο πλαίσιο αυτό έγινε συνεργασία με γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια προκειμένου να δημιουργήσουν τα παιδιά έργα ζωγραφικής ή όποιες κατασκευές με ηλεκτρονικά ή υλικά τα οποία θα παρουσιαστούν στην καθιερωμένη έκθεση στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση προσδιορίστηκε για την Πέμπτη 24 Μάη το απόγευμα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Θα λάβουν μέρος το χορερυτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Φαφούλια και θα ακολουθήσει πρόγραμμα με την εμψυχώτρια κ. Βάγια Γουλοπούλου. Στα παιδιά που θα μετέχουν με έργα θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης