Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

Τιμητική διάκριση και βράβευση για το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ04.05.2018 | 12:00 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Για μεγάλο χρονικό διάστημα μαθητές του γυμνασίου Φαρκαδόνας, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους εργάστηκαν σκληρά για να δημιουργήσουν το δικό τους σεισμογράφο και να συμμετέχουν στον διαγωνισμό «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο».

Ο εκπαιδευτικός διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και αφορούσε μαθητές γυμνασίων και λυκείων.

Ομάδες μαθητών, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, κλήθηκαν να κατασκευάσουν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και να καταγράψουν την όλη διαδικασία σε μία παρουσίαση συνοδευόμενη από φωτογραφικό ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Ο σεισμογράφος που δημιούργησαν οι μαθητές του γυμνασίου Φαρκαδόνας ξεχώρισε και η κατασκευή τους βρέθηκε στην λίστα των 8 καλύτερων, ανάμεσα σε 102 συνολικά υποψηφιότητες.

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή, το σχολείο μαζί με τα υπόλοιπα ανά την Ελλάδα, ήρθαν να βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα, υπό την παρουσία του Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Την εκδήλωση ταυτόχρονα τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητής κ. Μ. Πλειώνης, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Α. Τσελέντης, ο γενικός διευθυντής της Ελληνογερμανικής Αγωγής κ. Σταύρος Σάββας, πλήθος επιστημόνων, μαθητών και καθηγητών.

Η παρουσίαση της δράσης έγινε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος Δρ. Γ. Χουλιάρα, Διευθυντή Ερευνών Γ.Ι.

Το βραβείο παρέλαβε αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών του γυμνασίου Φαρκαδόνας που δεν έκρυβαν την χαρά της γύρω από την επιτυχία που συγκέντρωσε το δημιούργημά. Οι μαθητές Ιωάννης Σπυρίδης, Χρήστος Τσούπος, Ιωάννης Κούτσικος, Βασίλης Κούτσικος, Χριστίνα Μανασή, Μαρία Παπαδομολουκά, Όλγα Στεργίου και Μιχάλης Γιώτας μαζί με τους καθηγητές τους, Πάλλα Νικόλαο και Κωσταρέλλο Δημήτριο, έπειτα από την παραλαβή των επαίνων τους από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Κωνσταντίνο Μακρόπουλο, παρουσίασαν τον αυτοσχέδιο σεισμογράφο τους στο κοινό. Περιέγραψαν την αρχή της λειτουργίας και στη συνέχεια θέτοντάς τον σε εφαρμογή δείξανε την καταγραφή της δόνησης. Η πρωτοτυπία του σεισμογράφου εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους, καθότι η καταγραφή του σεισμού γίνεται με ασύρματο ποντίκι και η δόνηση αποτυπώνεται σε πρόγραμμα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν την επιχείρηση «Γερμανός» στη Φαρκαδόνα και την επιχείρηση «Υφαντής» στο Γριζάνο Τρικάλων για τη στήριξη που προσέφεραν, ώστε η ομάδα να μεταβεί και να παραστεί στην τελετή βράβευσης.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης