Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Το φαινόμενο Μιχαλάκης…

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ22.05.2018 | 5:15 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Τις τελευταίες ημέρες οι καλλιέργειες της Μεγάρχης στεγνώνουν λόγω της διακοπής του ρεύματος της ΔΕΗ στις γεωτρήσεις του τοπικού ΤΟΕΒ. Η ΕΡΕΥΝΑ φιλοξένησε χθες σχετικό ρεπορτάζ για την έκταση του προβλήματος. Η διοίκηση του ΤΟΕΒ και το συμβούλιο της τοπικής Κοινότητας Μεγάρχης απευθύνθηκαν στον αντιεπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη για να λύσει το πρόβλημα.

Ο Μιχαλάκης, λένε οι ίδιοι οι Μεγαρχιώτες,  έκανε ότι μπορούσε. Πήρε τηλέφωνο στη ΔΕΗ και δεσμεύθηκε ότι θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια τα έργα για την επισκευή του απαρχαιωμένου δικτύου του ΤΟΕΒ. Ρεύμα όμως, δεν τους έφερε γιατί δεν μπορεί να εκταμιεύσει κονδύλια από την Περιφέρεια γι’ αυτό το σκοπό.

Το ζήτημα δεν είναι τι έκανε ή τι θα μπορούσε να κάνει ο Μιχαλάκης. Το πολιτικό ή αν θέλετε ευρύτερα, το κοινωνιολογικό ζήτημα είναι γιατί όλοι πάνε στον Μιχαλάκη; Κάθε… πικραμένος απευθύνεται σ’ αυτόν για να του δώσει λύσει στο πρόβλημα.

Η πιο λογικοφανής εξήγηση είναι κάθετε στην καρέκλα του πάλαι ποτέ νομάρχη και πάει από συνήθεια ο κόσμος όπως έκανε επί δεκαετίες μέχρι να έρθει ο Ραγκούσης να καταργήσει τις νομαρχίες.  Υπάρχουν όμως και βουλευτές και δήμαρχος που κι αυτοί έχουν λόγο στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, χωρίς όμως, την ίδια προσέλκυση κάθε λογής… απελπισμένων, οπότε δεν είναι μόνο αυτό…

Ωστόσο, υπάρχει και μία δεύτερη εξήγηση, λιγότερο προφανής. Είναι το στυλ του Μιχαλάκη που τραβάει τον κόσμο. Κυρίως τον κόσμο από τα χωριά. Δεν μεγαλοπιάνεται και είναι προσεγγίσιμος από τους πολίτες. Δεν το έχει σε τίποτα να πει αλλά και να ακούσει καμιά κουβέντα παραπάνω…  Μετά από λίγο όλα μέλι… γάλα.  Με λίγα λόγια είναι αυτό που στα χωριά μας αποκαλούν «ίσκιο». Έχει καλό «ίσκιο» που ο ίδιος φρόντισε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά όσο ελάχιστοι…

Από την εποχή ακόμη που ήταν στο γραφείο του Γεωργολιού είχε αυτή την αμεσότητα στην επικοινωνία με τον κόσμο την οποία διατηρεί, με διακυμάνσεις είναι αλήθεια, έως και σήμερα. Αν μάλιστα, είχε κρατήσει την… μπάλα της εσωκομματικής αντιπαράθεσης χαμηλά σίγουρα θα κατέγραφε limit up στις ατομικές   πολιτικές του μετοχές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης