Κυριακή 27.11.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Τρία συγκεκριμένα βήματα για την ομαλότερη κοινωνική ένταξη των προσφύγων

ΤΟΠΙΚΑ23.05.2018 | 7:08 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Τρία συγκεκριμένα βήματα, με στόχο την ομαλότερη κοινωνική ένταξη των προσφύγων, ζήτησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων  από τον αρμόδιο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ηλία-Μιλτιάδη Κλάπα. Μεταξύ άλλων, όπως ανακοινώθηκε ζήτησε τη λειτουργία του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (Προσφύγων), ως παραρτήματος στο υφιστάμενο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, που εξυπηρετεί τους συμπολίτες με πλείστες όσες συμβουλές. Τη σύνταξη ενός Κοινού Σχεδίου Κοινωνικής Ένταξης Παράλληλα (από κοινού με τις Τοπικές Αρχές και την Κεντρική  Κυβέρνηση), στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται και η δημιουργία ευκαιριών επαγγελματικής απασχόλησης των προσφύγων. Όπως και την έναρξη σεμιναρίου εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και σε ενήλικες, με πιστοποίηση της γνώσης της και συνακόλουθη επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των προσφύγων στην αγορά εργασίας

Η σχετική συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2018 στο γραφείο του κ. Κλάπα και συζητήθηκαν τα συγκεκριμένα βήματα που θέτει ο Δήμος Τρικκαίων συνολικότερα για το θέμα των προσφύγων. Παρέστη και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου κ. Χάρης Καλλιάρας.

Στα Τρίκαλα, μέσω του προγράμματος της Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διαβιούν αυτή την περίοδο περί τους 400 μετανάστες με οικογένειες (εκ των οποίων 200 παιδιά), που ήδη ζουν στους ρυθμούς της πόλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης