Κυριακή 27.11.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Φέσσας: Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ18.05.2018 | 3:27 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Οι αγορές θα εκτιμούσαν τη συνέχιση και εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων που δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί πλήρως, ώστε να καταφέρει η χώρα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, εδραιώνοντας έτσι την υλοποίηση ισχυρών οικονομικών επιδόσεων στο μέλλον. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία με δεδομένη την αβεβαιότητα που υπάρχει σε σχέση με την προοπτική ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους».

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας στη διήμερη συνάντηση κορυφής της BUSINESS EUROPE στη Σόφια της Βουλγαρίας, τονίζοντας ότι με την προοπτική ολοκλήρωσης του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, οι αγορές έχουν, ήδη, στρέψει το βλέμμα τους στην Ελλάδα και παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις για να εντοπίσουν εκείνα τα σημάδια που δείχνουν ότι η επιστροφή στις συνήθειες κακής διακυβέρνησης του παρελθόντος δεν είναι επιλογή, και ότι θα αποφευχθεί με κάθε κόστος.

«Το διακύβευμα, όπως ανέφερε είναι η ικανότητα της χώρας μας να επανενταχθεί επί ίσοις όροις στην παγκόσμια οικονομία».

Ο κ. Φέσσας τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα ισχυρότερη ανάπτυξη και δημοσιονομική πειθαρχία, αν επιθυμεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ζήτημα τις βιωσιμότητας του χρέους και να αλλάξει την εικόνα της ως χώρα χαμηλής ανταγωνιστικότητας και αδύναμων θεσμικών επιδόσεων.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό, καταλήγει, να αξιοποιήσουμε την πρόσφατη πρόταση της Επιτροπής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ της περιόδου 2021-2027. Σε τομείς, όπως το μεταναστευτικό, η ευρωπαϊκή άμυνα και προστασία των εξωτερικών συνόρων, η ψηφιακή σύγκλιση, η σύνδεση των ευρωπαϊκών πόρων με το κράτος δικαίου και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστική στήριξη από όλους τους Έλληνες».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης