Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Χαμόγελα και παιδικές απορίες γέμισε «Η ΕΡΕΥΝΑ»

ΤΟΠΙΚΑ18.05.2018 | 8:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τα πρώτα μαθήματα δημοσιογραφίας είχαν την ευκαιρία να λάβουν, επί τροχάδην φυσικά, μαθητές των δυο τάξεων της B’ τάξης του 5ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής στην εφημερίδα «ΕΡΕΥΝΑ».

Οι μικροί μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου επισκέφθηκαν τα γραφεία της «ΕΡΕΥΝΑΣ», συνοδευμένα από τις δασκάλες τους κ.κ. Δήμητρα Μαρτάρα και Βάϊα Αντωνίου, συνομιλώντας με δημοσιογράφους για τον τρόπο έκδοσης ενός φύλλου.

Ενημερώθηκαν παράλληλα για την ύλη της εφημερίδας, για τα στάδια εργασίας του δημοσιογράφου, από τη συλλογή και επεξεργασία των ειδήσεων μέχρι την αξιολόγηση της ειδησεογραφίας και τη δημιουργία της πρώτης σελίδας της εφημερίδας, καθώς και για τη δυνατότητα έκφρασης γνώμης μέσω άρθρων και σχολίων.
Παράλληλα ενημερώθηκαν για τη διαδικασία σχεδιασμού των σελίδων και τον σύγχρονο τρόπο εκτύπωσης μιας εφημερίδας. Το γεγονός ότι οι μαθητές είχαν να διατυπώσουν αρκετές ερωτήσεις έδειξε ότι διαθέτουν αυτό που πρωτίστως απαιτεί η δουλειά του δημοσιογράφου, την περιέργεια και την απαίτηση να παίρνουν απαντήσεις στις απορίες τους.

Η επίσκεψη εντασσόταν στο εκαπιδευτικό πλαίσιο ξεναγήσεων μιας και στο μάθημα της Γλώσσας συγκαταλέγεται ενότητα που είναι αφιερωμένη στα ΜΜΕ.

Πλέον οι μαθητές μετά την ενημέρωση που έλαβαν από το προσωπικό της «ΕΡΕΥΝΑΣ» θα κληθούν να παρουσιάσουν και την δική τους εφημερίδα, ως «εκκολαπτόμενοι» δημοσιογράφοι.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης