Πέμπτη 15.04.2021 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

1.100 δέντρα ανανέωσε με το κλάδεμα ο Δήμος Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ29.12.2020 | 7:47 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με το κλάδεμα 1.100 δέντρων σε σχεδόν δύο μήνες (αρχές Νοεμβρίου – τέλη Δεκεμβρίου 2020) ο Δήμος Τρικκαίων δείχνει έμπρακτα τη δράση για προστασία τους.

Το κλάδεμα των δέντρων εντός πόλης από την αρμόδια υπηρεσία Πρασίνου, γίνεται με βάση τον προγραμματισμό, που προέρχεται από την εξέταση των δέντρων, του φυλλώματος, της εν γένει εικόνας και κατάστασής του.

«Ολο αυτό το διάστημα το προσωπικό της υπηρεσίας κινήθηκε σχεδιασμένα, για να βελτιώσει την υγεία των δέντρων», τόνισε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ντιντής. Και σημείωσε ότι η δράση αυτή αφορούσε μικρότερα και μεγαλύτερα σε ύψος δέντρα, σε περιοχές, όπως κεντρικοί δρόμοι (Τσιτσάνη, Κονδύλη), ανατολικά και δυτικά της πόλης (Μαυροκορδάτου, Τσακάλωφ, Αβέρωφ, Πύργος, Πυργετός) και σε πλήθος άλλων σημείων. Σημασία δόθηκε και στα πολύ υψηλά δέντρα, κυρίως στο κέντρο της πόλης (πλατείες, λαϊκή αγορά), κάτι που μείωσε και κινδύνους για τους πεζούς.

Σημειώνεται ότι, άλλες δύο ομάδες ξεκίνησαν κλαδέματα στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων, δίνοντας έμφαση σε όσα βρίσκονται σε πεζοδρόμια ή εμποδίζουν τη ορατότητα οδηγών.
Οι εργασίες δε σταματούν, αλλά συνεχίζονται με βάση τον σχεδιασμό της υπηρεσίας, για βελτίωση της υγείας των δέντρων, με την ανανέωσή τους, τη νέα, πιο πυκνή βλάστηση, την ανθοφορία, την ανάπτυξη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop