Τρίτη 09.03.2021 | Εορτάζουν: Αέτιος, Αετός, Αέτης, Αετίς, Αετίων, Αετίνα, Βιβιανός, Βιβιάνα, Βιβιανή, Βιβή, Βίβιαν, Ηλιανός, Ιλιάς, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ιλιάνα, Ηλιάννα, Λυσίμαχος, Λυσιμάχη, Ξάνθος, Ξάνθιος, Ξανθιάς, Ξανθούλιος, Ξανθούλης, Ξανθή, Ξανθούλα, Σεβηριανός, Σεβηριανή, Σμάραγδος, Σμαράγδης, Σμαραγδένιος, Σμάρης, Σμαράγδα, Σμαραγδένια, Σμαραγδή, Σμαράγδω, Σμαρούλα, Σμαρώ, Σμαραγδία, Σμαραγδούλα, Σμάρα, Φιλοκτήμων, Φιλοκτήμονας, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα

100% επιτυχία στα μετάλλια η οινοποιία Τσιλιλή

ΤΟΠΙΚΑ27.02.2019 | 4:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επιβεβαιώνεται και φέτος η διαχρονική συνέπεια στην ποιότητα των προϊόντων της, η οινοποιία – αποσταγματοποιία Τσιλιλή. Συμμετείχε στον 19ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης με επτά οίνους και απέσπασαν μετάλλιο και οι επτά.

Το σημαντικό είναι ότι βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο ο βιολογικός ερυθρός οίνος Κτήμα Θεόπετρα Λημνιώνα 2016. Η Λημνιώνα είναι μία σπάνια ξεχασμένη θεσσαλική ποικιλία, που το Κτήμα Θεόπετρα (ΠΓΕ ΜΕΤΕΩΡΑ) προσπαθεί εδώ και 15 χρόνια να την αναδείξει στον ελληνικό και παγκόσμιο οινικό χάρτη. Σήμερα είναι η πλέον περιζήτητη ερυθρή ποικιλία για καλλιέργεια και οινοποίηση, σε όλα τα αμπελουργικά διαμερίσματα της χώρας. Η οικογένεια Τσιλιλή πίστεψε στην ποικιλία αυτή και παράγει, Λημνιώνα σε ερυθρή και ροζέ εκδοχή, όπως και την αφρώδη EDENIA με πολλά βραβεία στο παγκόσμιο οινικό χώρο.

Αναλυτικά τα προϊόντα που διακρίθηκαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2019:

– Χρυσό μετάλλιο για το ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΛΗΜΝΙΩΝΑ (Ερυθρός) 2016

– Ασημένιο μετάλλιο για το ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ CABERNET SAUVIGNON-ΛΗΜΝΙΩΝΑ-SYRAH (Ερυθρός) 2015

– Χάλκινο μετάλλιο για το ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ-ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΖΥΜΩΣΗ ΔΡΥΟΣ (Λευκό) 2015

– Χάλκινο μετάλλιο για το ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ-ΑΣΥΡΤΙΚΟ (Λευκό) 2018

– Χάλκινο μετάλλιο για το ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ  (Ροζέ) 2018

– Χάλκινο μετάλλιο για το ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2018

– Χάλκινο μετάλλιο για το ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ ΡΟΖΕ 2018

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop