Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

12 τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

ΕΛΛΑΔΑ19.07.2018 | 3:43 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε 12 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, σύμφωνα με νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ έως και σήμερα Πέμπτη.

Μέχρι σήμερα τα δηλωθέντα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στους δήμους Μεγαρέων, Τανάγρας, Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης και Ηλιουπόλεως.

Σύμφωνα με τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, από τα 12 καταγεγραμμένα κρούσματα τα 11 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα, ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και το 1 είχε εμπύρετο νόσημα.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται δύο ασθενείς, εννέα έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ ένα άτομο δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα είχαν καταγραφεί τα έτη 2010-2014 και 2017, κατά τους θερινούς μήνες, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, ενώ κυκλοφορία του ιού είχε καταγραφεί σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες.

Δεδομένης της σύνθετης επιδημιολογίας και της απρόβλεπτης κυκλοφορίας του ιού, θεωρούνταν πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών λοίμωξης από τον ιό στη χώρα και κατά την τρέχουσα περίοδο 2018, τόσο σε γνωστές όσο και σε νέες περιοχές.

Ως εκ τούτου, το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ήδη ενημερώσει από το Μάιο τους επαγγελματίες υγείας πανελλαδικά για την ανάγκη εγρήγορσής τους για την πρώιμη διάγνωση περιστατικών, με στόχο την έγκαιρη εφαρμογή στοχευμένων μέτρων απόκρισης και πρόληψης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης