Σάββατο 10.06.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

150 χρόνια των ελληνικών σιδηρόδρομων με αφιέρωμα στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ23.10.2019 | 3:58 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η εμφάνιση του σιδηροδρόμου ήταν μια μεγάλη επανάσταση! Τότε, ο σιδηρόδρομος ήταν το μόνο γρήγορο, μαζικό και κυρίως αξιόπιστο μέσο μεταφοράς. Από τότε, το 1869, οι σιδηρόδρομοι μεταφέρουν ανθρώπους, αγαθά και υποδομές στην καθημερινή ζωή αλλά και στις μεγάλες ιστορικές περιόδους της πατρίδας, όπως οι πόλεμοι, η εσωτερική και η εξωτερική μετανάστευση.

Ταυτόχρονα, φέρνουν κοντά διαφορετικές κουλτούρες και αντιλήψεις, επηρεάζοντας τις σχέσεις των ανθρώπων. Σήμερα, ο ΟΣΕ πρωτοστατεί στη νέα ανάπτυξη, με τεχνολογία αιχμής την νέα ηλεκτροκίνηση και την πολιτική συνδυασμένων μεταφορών σε διεθνές δίκτυο.

Η συμπλήρωση των 150 χρόνων, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία, για να προβληθούν τα μοναδικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ελληνικών Σιδηροδρόμων που τους καθιστούν το πιο αγαπημένο μέσο μεταφοράς.

Μοναδική εκδήλωση στα Τρίκαλα

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Τρικάλων, πραγματοποιούν την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου εκδήλωση αφιέρωμα στο χώρο της Σουίτας. Το αφιέρωμα ξεκινά στις 8 με μία ομιλία του επίτιμου προέδρου του Σ.Φ.Σ.Τ. με τα μέλη του Συλλόγου να προσκαλούν τους Τρικαλινούς να ζήσουν μαζί τους αυτό το ταξίδι στο χρόνο… Η βραδιά θα πλαισιωθεί με μουσικό σχήμα από τους Χρήστο Μοδεστου, Γιώργο Παλαβράκη και Στέφανο Νταούλα.

«Για εμάς το τρένο είναι τρόπος ζωής, είναι το ταξίδι… Προσπαθούμε να αναδείξουμε μέσα από τις δράσεις μας και τη σημασία σε κοινωνικό επίπεδο. Μη ξεχνάμε ότι με το σιδηρόδρομο, όλα άλλαξαν στην περιοχή. Σήμερα, το ταξίδι με τρένο είναι μια διαδρομή ασύγκριτη» τονίζει η κα Αθανασία Τσιοτινού πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου στα Τρίκαλα.

Μάλιστα, κατόπιν συνεννόησης, το τρενάκι της πλατείας ΟΣΕ που φιλοξενείται ο Σύλλογος, μπορεί να γίνει και χώρος όπου μαθητές μπορούν να ξεναγηθούν και να μάθουν την ιστορία του τρένου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης