Πέμπτη 30.11.2023 | Εορτάζουν: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Ανδριανή, Αντριάννα

16 υιοθεσίες στο νομό Τρικάλων σε μια πενταετία

ΤΟΠΙΚΑ02.11.2018 | 3:25 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Αύξηση των υιοθεσιών καταγράφουν οι δείκτες της ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, οι πράξεις υιοθεσίας στη χώρα ανήλθαν σε 393 το 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 77,8% σε σύγκριση με τις 221 πράξεις το 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το 2017 οι υιοθεσίες θηλέων ανήλθαν σε 198 πράξεις, ενώ οι υιοθεσίες αρρένων ανήλθαν σε 187 πράξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 75,2% και 76,4%, αντίστοιχα.

Οι θετοί γονείς, κατά κύριο λόγο, είναι δύο σύζυγοι και στην κατηγορία αυτή παρουσιάστηκε αύξηση 87,4% στις πράξεις υιοθεσίας.

Η υιοθεσία, φαίνεται ότι πλέον και στο νομό Τρικάλων, δεν αποτελεί ταμπού, έχει ξεφύγει από κοινωνικά στερεότυπα και αποτελεί ένα συμβόλαιο παντοτινής αγάπης μεταξύ γονιών και των παιδιών που υιοθετούνται. Σε ότι αφορά στο νομό Τρικάλων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που φιλοξενήσαμε σε σχετικό ρεπορτάζ, από το 2013 μέχρι τέλος του 2017, έχουν γίνει 16 υιοθεσίες! Από την αρχή του χρόνου, ήδη δε έχουν κατατεθεί αρκετές αιτήσεις. Φαίνεται ότι πλέον κάθε ταμπού έχει εξαλειφθεί και αυτό είναι ένα κοινωνικό άλμα που δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει αλλά και να το παραβλέψει.

Κι ενώ βέβαια, να πούμε εμείς, η υιοθεσία ανοίγει σε ότι αφορά την κοινωνική αποδοχή, από την άλλη, παραμένει «δύσκαμπτη» και πολύχρονη για τους υποψήφιους γονείς, που αναμένουν ακόμη και χρόνια για την ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Η απάντηση σε αυτές τις περιπτώσεις από τα ιδρύματα, είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί…

Ωστόσο, έχουν ξεπεραστεί αρκετά κριτήρια που δυσκόλευαν πολλά ζευγάρια, όπως η οικονομική επιφάνεια μιας και δεν υπήρξε καμία απορριπτική απόφαση για οικονομικούς λόγους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης