Τετάρτη 06.12.2023 | Εορτάζουν: Νικόλαος, Νικόλας, Νίκος, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης, Νικολέττα, Νικολούδα, Νικολίτσα, Νικολίνα, Νικολέτα, Νικόλ

19 κλίνες στην «Αποκατάσταση» για Covid περιστατικά

ΤΟΠΙΚΑ11.11.2021 | 6:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για την απόφαση να ζητηθούν κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα υγείας, και τις 19 συνολικά που παραχωρήθηκαν στα Τρίκαλα από την κλινική «Αποκατάσταση», μίλησε στη Λέσχη 97,6 ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Όπως τόνισε «Έχουν παραχωρηθεί 19 κλίνες από την κλινική Αποκατάσταση στα Τρίκαλα, και θα ήθελα να ευχαριστήσω γι αυτό τον Περικλή Στοφόρο. Πήραμε την απόφαση αυτή όταν ήρθε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα. Γκάγκα τη Δευτέρα και αξιολογήσαμε την κατάσταση, και μας έδωσε την έγκριση του Υπουργείου. Είναι μια ξεχωριστή πτέρυγα που μας εξασφάλισε ο κ. Στοφόρος, με πλήρη εξοπλισμό και προσωπικό που ο ίδιος προσέλαβε. Από αύριο κιόλας θα είναι διαθέσιμη αυτή η πτέρυγα».

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο ιδιοκτήτης της κλινικής Περικλής Στοφόρος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Είμαστε πάντα σε ενάργεια να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την τοπική μας κοινωνία. Θέλαμε να συμμετάσχουμε, το αποδεικνύουμε τόσα χρόνια με την παρουσία μας στο χώρο της υγείας στο Νομό μας, και τώρα πλέον που υπήρξε η πρόθεση από το κράτος να συμμετέχουμε δεν μπορούσαμε παρά να δείξουμε την προθυμία μας.

Αποφασίσαμε έτσι να διαθέσουμε τις 19 κλίνες, με θαλάμους αρνητικής πίεσης, παροχή οξυγόνου, πλήρες ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, και να βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε το σύστημα υγείας. Δεν είναι εγκαταστάσεις ΜΕΘ, μπορούμε όμως μέχρι και τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση αν χρειαστεί. Ήδη λειτουργούσαμε με επάρκεια σε προσωπικό, παρόλα αυτά προσλάβαμε άλλα 9 άτομα για την πτέρυγα αυτή».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης