Παρασκευή 09.06.2023 | Εορτάζουν: Ροδάνθη, Ροζάνθη

1η ΤΟΜΥ Τρικάλων: Θέμα Δράσης «Τρώω έξυπνα! Νιώθω καλά!»

ΤΟΠΙΚΑ18.05.2023 | 6:21 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Τρίτη 17/05/2023, οι νοσηλεύτριες της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων, Βλησσάρη Ειρήνη και Γκουγκουμάτη Κων/να, πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση με θέμα «Τρώω έξυπνα! Νιώθω καλά!» στους μαθητές του 17ου Δημοτικού Τρικάλων, με τη διενέργεια ομιλίας -παρουσίασης και βιωματικών δράσεων – παιχνιδιών.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την αξία της διατροφικής αγωγής. Η ορθή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί προϋπόθεση για τη σωστή νοητική, πνευματική, σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών. Η διατροφική εκπαίδευση είναι προτιμότερο να πραγματοποιείται στα πρώτα στάδια της παιδικής ζωής, καθώς καθορίζει τις μετέπειτα συνήθειες στην ενήλικη ζωή, προλαμβάνοντας λανθασμένες διατροφικές συμπεριφορές.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το διευθυντή κ. Παπαγεωργόπουλο Αντώνη και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης που με τη βοήθεια και την εξαιρετική φιλοξενία τους, αποτέλεσαν πολύτιμους αρωγούς για τη διενέργεια της δράσης.

Η δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την «Ανάπτυξη – υλοποίηση από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο, για το σχολικό έτος 2022 – 2023».

Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης