Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

1ο Δημοτικό Σχολείο: Διδακτική επίσκεψη σε φούρνο

ΤΟΠΙΚΑ04.06.2018 | 7:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Τρώω υγιεινά και περνώ καλά», που υλοποιούν τα δύο τμήματα της Α΄ τάξης ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 στο αρτοποιείο «ΚΑΛΟΓΡΑΝΑ». Οι μαθητές, αφού ξεναγήθηκαν στο χώρο του εργαστηρίου και ενημερώθηκαν για τη διατροφική αξία και τον τρόπο παρασκευής – ψησίματος του ψωμιού, ανέλαβαν οι ίδιοι δράση πλάθοντας τα δικά τους ψωμάκια. Τα ψωμάκια ψήθηκαν και το κάθε παιδί πήρε τη δική του δημιουργία. Στο τέλος τους προσφέρθηκε από ένα πακέτο με αρτοσκευάσματα του αρτοποιείου.

Το κατάλληλο διαμορφωμένο και ζεστό περιβάλλον, η αναλυτική ξενάγηση και η σωστή καθοδήγηση εξασφάλισαν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και κατέστησαν τη βιωματική δράση όχι μόνο ευχάριστη αλλά και παραγωγική.

Η διεύθυνση του σχολείου και οι δύο δάσκαλοι των δύο τμημάτων της Α΄ τάξης ευχαριστούμε για τη θερμή υποδοχή, την άρτια φιλοξενία αλλά και την ευγενική χορηγία τον ιδιοκτήτη του αρτοποιείου, κύριο Καλογράνα Παρασκευά, όπως επίσης και το προσωπικό του.

 

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ