Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

1ο Φεστιβάλ Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ06.05.2023 | 4:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις 7 του Μάη όλοι οι δρόμοι των Τρικάλων οδηγούν στο 1ο Φεστιβάλ Ανοιξιάτικου Παραδοσιακού χορού, στην πλατεία παλαιού Δεσποτικού ώρα 6 το απόγευμα. Ο καιρός θα είναι σύμμαχός μας.

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων εκφραστής του λαϊκού μας Πολιτισμού διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ με 7 Συλλόγους, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Οι χορευτές με τις γνήσιες Παραδοσιακές στολές  τους  τα τραγούδια τους και τους χορούς θα μας ταξιδέψουν στην Αργιθέα, στην Ήπειρο,στον Πόντο,στην Κρήτη,στη Μακεδονία, στον κάμπο με σήμα κατατεθέν την Γκαραγκούνα και θα απολαύσουμε και τους χορούς των Σαρακατσάνων.

Η Δώρα Στράτου σε μια εκπομπή των Αργιθεατών είπε: Ο πρωτοχορευτής Αργιθεάτης τραγουδιστής Στέργιος Βλαχογιάννης δεν χορεύει, αλλά κεντάει πάνω στη γη.

Σας καλούμε λοιπόν όλους στην πλατεία Παλαιού Δεσποτικού να χειροκροτήσετε και να απολαύσετε αυτούς τους χορευτές που διατηρούν  τις παραδόσεις της πατρίδας μας.

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης