Κυριακή 17.01.2021 | Εορτάζουν: Αντώνιος, Αντώνης, Τόνης, Νάκος, Αντώνας, Αντωνάκος, Αντωνάκης, Τόνυ, Αντωνία, Αντωνούλα, Τόνια, Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης

1ο Μαθηματικό Φεστιβάλ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ10.05.2019 | 12:22 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Το 1ο Μαθηματικό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, στην περιοχή που εδώ και χρόνια βρίσκεται στην κορυφή στις διακρίσεις μαθηματικούς διαγωνισμούς. Το φεστιβάλ, είχε στόχο την ενεργοποίηση των παιδιών μέσα στη μάθηση και μέσα από συνεργατικές πρακτικές τη στήριξή τους σε ότι αφορά τη διαχείριση του άγχους εων εξετάσεων.

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν στο 2ο Λύκειο Τρικάλων, διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Θεσσαλίας κ. Μπουραζάνα, το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και το ΚΕΣΥ Τρικάλων.

Στις θεματικές ενότητες του 1ου Μαθηματικού φεστιβάλ εντασσόταν διαγωνισμοί Μαθηματικών Γρίφων.

Ακόμη υπήρξαν βιωματικά εργαστήρια για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων, από ψυχολόγους του ΚΕΣΥ ν. Τρικάλων καθώς επίσης και εργαστήρια μαθηματικών με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών από τους Κωνσταντίνο Μπουραζάνα Συντονιστή Μαθηματικών και Αριστείδη Λυμπίκη επιμορφωτή Β΄ επιπέδου.

Επιπλέον υπήρξαν ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέματα:

– Τα Μαθηματικά στην Ιατρική: Υπολογίζοντας τα μυστικά της ζωής – από τον κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

– Εφαρμογές των μαθηματικών στον Αθλητισμό – από τον Αθανάσιο Τσιόκανο Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

– Αποσαφήνιση ιδιαζουσών περιπτώσεων και χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση των ασκήσεων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις -από τον κ. Θανάση Ξένο Συγγραφέα Μαθηματικών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop