Παρασκευή 19.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

21 Ιουνίου η Καλοκαιρινή Εκδήλωση της Ακαδημίας Χορού Τέρψις!!!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ06.06.2019 | 3:25 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Ακαδημία Χορού Τέρψις διοργανώνει την Μεγάλη Καλοκαιρινή Εκδήλωσή της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:00.

Φέτος, η Ακαδημία Τέρψις παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά το έργο «Ο Μάγος του Οζ» (βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Λάιμαν Φρανκ Μπάουμ).

Ο Μάγος του Οζ αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1900. Γραμμένο με θαυμάσιο και ευρηματικό τρόπο, το βιβλίο αποτελεί μια συναρπαστική αφήγηση που γοητεύει κυρίως τα παιδιά, αλλά και τους ενηλίκους, που θυμούνται με νοσταλγία την ξένοιαστη παιδική ηλικία τους, τότε που ο κόσμος ήταν παραμυθένιος για όλους.

Η μικρή Ντόροθι βρίσκεται ξαφνικά σε μια μαγική χώρα, όπου την έχει παρασύρει ένας φοβερός ανεμοστρόβιλος. Προσπαθώντας να γυρίσει στο σπίτι της συναντάει διαδοχικά το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο και το Δειλό Λιοντάρι και έπειτα από πολλές περιπέτειες φτάνουν στη χώρα που κυβερνάει ο τρομερός Μάγος του Οζ. Εκεί καταφέρνουν τελικά να βρουν τον τρόπο να επιστρέψουν πίσω, αλλά τους περιμένουν νέες απίστευτες περιπέτειες, μέχρι που τελικά πετυχαίνουν τον σκοπό τους.

Όλη η ιστορία του Οζ είναι γεμάτη συμβολισμούς και στρέφεται γύρω από την οικονομική κρίση του τέλους του 19ου αιώνα στις ΗΠΑ. Από την συγκεκριμένη κατάσταση υπέφεραν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι, ανάμεσά τους κι ο γιος ενός πρώην ιδιοκτήτη πετρελαιοπηγών, ο Λάιμαν Φρανκ Μπάουμ. Εκείνος αφού έχασε ό,τι είχε και δεν είχε, αποφάσισε να γράψει ένα παραμύθι για την οικονομική κρίση της εποχής του.

Έτσι το παραμύθι αυτό, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα γνωστά παραμύθια, δεν είχε χαρακτήρα ηθικοδιδακτικό αλλά οικονομικό. Ουσιαστικά δηλαδή μέσα από τους συμβολισμούς του εξέφρασε την άποψή του για το τι έπρεπε να γίνει στον οικονομικό τομέα ώστε να βγει η Αμερική από την οικονομική κρίση.

Στη συγκεκριμένη παράσταση θα παρακολουθήσετε ένα μίγμα πρόζας και βέβαια χορού, μπλεγμένα μεταξύ τους με μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας έτσι μία ατμόσφαιρα ονειρική, βγαλμένη από παραμύθι. Το χορευτικό κομμάτι θα περιλαμβάνει ρυθμούς Latin, Hip-Hop, Oriental, Salsa και Zumba.

Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η ηθοποιός Βίκυ Ιακωβάκη, ενώ θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Βάγια Γουλοπούλου, Λίνα Μαργώνη και Βίκυ Φαγκρίδα!!!

Οι Καθηγητές της Ακαδημίας Χορού Τέρψις που έχουν αναλάβει όλες τις χορογραφίες της βραδιάς αλλά και την προετοιμασία της Εκδήλωσης είναι με αλφαβητική σειρά:

Δημόπουλος Κων/νος (Υπεύθυνος Παραδοσιακών & Λαϊκών Χορών), Κανέλλης Νίκος (Υπεύθυνος Hip Hop/Σύγχρονο),  Κόκκαλη Σταυρούλα (Υπεύθυνη Oriental), Κυρτσόπουλος Μιχάλης (Υπεύθυνος Latin/Salsa/Arg.Tango), Μητούλα Δέσποινα (υπεύθυνη Χοροθεραπείας), Ντέντε Ιωάννα (Υπεύθυνη Yoga/Pilates).

Καλλιτεχνική επιμέλεια εκδήλωσης

Τσεργή Ιωάννα (Επιμέλεια Κειμένου, Σκηνοθεσία, Υπεύθυνη Ακαδημίας).

Τσιγάρα Γεωργία (Υπεύθυνη Zumba & Zumba Kids, Υπεύθυνη Ακαδημίας)

Μπουργάνης Αθανάσιος (Επιμέλεια Διαφημιστικής Προβολής, Υπεύθυνος Ακαδημίας)

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι Χορηγοί που στηρίζουν καθοριστικά τη φετινή προσπάθεια!!!

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης