Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

22ο Αντάμωμα Αργιθεατών

ΤΟΠΙΚΑ15.06.2018 | 6:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων (ΠΟΑΣ) για τη φετινή διοργάνωση του 22ου Ανταμώματος Αργιθεατών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, με ώρα έναρξης 11.30 π.μ., στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας διοργανώνει για 3η χρονιά τη Συνάντηση Νεολαίας της ΠΟΑΣ, όπου νέοι από όλη την Ελλάδα θα φιλοξενηθούν στην Αργιθέα και θα περιηγηθούν σε μοναδικά μέρη.

Μετά από δύο καταπληκτικές χρονιές και ξεχωριστές εμπειρίες στην Ανατολική Αργιθέα, σειρά φέτος έχει η Δυτική Αργιθέα. Ειδικότερα, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Δήμου Αργιθέας, το Ανθηρό, όπου σε συνεργασία με το Σύλλογο Ανθηριωτών Αθήνας «Η Αγία Παρασκευή» και το Σύλλογο Λαγκαδίου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», προετοιμάζεται η φιλοξενία όλων των συμμετεχόντων σε σπίτια συμπατριωτών μας.Οι νέες και οι νέοι θα βιώσουν τη φημισμένη αργιθεάτικη φιλοξενία και θα γνωρίσουν ακόμα μία πανέμορφη πλευρά της Αργιθέας. Ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Την Παρασκευή 29 Ιουνίου από τη Λάρισα που έχει οριστεί ως αφετηρία, θα ξεκινήσει το ταξίδι για την Αργιθέα. Το πρόγραμμα για την τριήμερη συνάντηση περιλαμβάνει ενδεικτικά μεταξύ άλλων:

  • συμμετοχή στο πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων Ανθηρού και στις προετοιμασίες του πανηγυριού των Αγίων Αναργύρων στο Λαγκάδι Ανθηρού
  • επίσκεψη στην Ι.Μ. Κατουσίου& στο Ιστορικό -Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο Ανθηρού
  • περιήγηση στο Ανθηρό
  • ξενάγηση σε όμορφα μονοπάτια της Δυτικής Αργιθέας, σε παραδοσιακούς νερόμυλους και στα μοναδικά πετρογέφυραΚαρυάς και Πετρωτού
  • στάση στο χωριό Αργιθέα και ενημέρωση για τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται στη θέση «Ελληνικά» Αργιθέας
  • επίσκεψη στο σημείο που βρίσκεται η Γέφυρα Κοράκου, απολαμβάνοντας παράλληλα τη θέα του μεγαλοπρεπούς Αχελώου
  • μετάβαση στο χώρο διεξαγωγής του Ανταμώματος και ενεργή συμμετοχή στην κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση των Αργιθεατών

Συνδιοργανωτές είναι όπως κάθε χρόνο η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, αλλά και ο Δήμος Αργιθέας, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Στο χώρο του Ανταμώματος, εκτός των χορευτικών των συλλόγων Αργιθεατών που θα παρουσιάσουν χορούς της Αργιθέας, οι Αργιθεάτες καλλιτέχνες θα διασκεδάσουν αφιλοκερδώς και φέτος με παραδοσιακή αργιθεάτικη μουσική τους παρευρισκόμενους.

Το ΔΣ της ΠΟΑΣ καλεί όλους τους Αργιθεάτες και τις Αργιθεάτισσες να παρευρεθούν στην κορυφαία αυτή εκδήλωση, που στόχο έχει τη σύσφιξη των σχέσεων και την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί στην όμορφη ιδιαίτερη πατρίδα μας!

Καλώς να ανταμωθούμε και φέτος!

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης