Παρασκευή 03.02.2023 | Εορτάζουν: Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής για το νότιο τμήμα

255 εκατ. για τον αυτοκινητόδρομο Ε65

ΤΟΠΙΚΑ20.01.2020 | 4:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τη χρηματοδότηση με το ποσό των 255 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής της κατασκευής του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65, που συνδέει τη Στερεά Ελλάδα με τη Δυτική Θεσσαλία, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο αυτοκινητόδρομος θα προωθήσει την οικονομική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και θα αυξήσει τα εισοδήματα στην περιοχή. Το τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα του αυτοκινητοδρόμου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2021.

Αναφερόμενη στην απόφαση της Κομισιόν, η νέα επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο έργο, που εγκρίθηκε, αποτελεί απτή απόδειξη του ότι η Ε.Ε. εξακολουθεί να επενδύει στη βελτίωση των υποδομών στην Ελλάδα. «Οι Έλληνες πολίτες, οι επιχειρήσεις και οι τουρίστες θα επωφεληθούν εξίσου από τη νέα σύνδεση», κατέληξε η επίτροπος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., ώστε να βρεθούν πόροι και για την υλοποίηση του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, το οποίο θα συνδέει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό. Με τον τρόπο αυτό θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του ο οδικός άξονας Ε65.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ