Δευτέρα 05.12.2022 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

25o Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος

ΤΟΠΙΚΑ04.10.2022 | 4:38 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην Λάρισα θα διεξαχθεί το 25ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος, κατά το τριήμερο από Παρασκευή μέχρι Κυριακή, 7 έως και 9 Οκτωβρίου 2022, στο ξενοδοχείο ‘’Divani Palace’’στη Λάρισα.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Εκπαίδευσης & Έρευνας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Cleveland Clinic των ΗΠΑ, την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας και το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας.

Όπως αναφέρει ο Κος Ιωάννης Σκουλαρίγκης, καθηγητής Καρδιολογίας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, «σκοπός του συνεδρίου είναι να αναλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ενότητες που ενδιαφέρουν τον Έλληνα γιατρό, να τον φέρουν κοντά στις σύγχρονες εξελίξεις και να τον βοηθήσουν στην καθημερινή κλινική πράξη.»

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο καρδιολόγο αλλά και άλλες ιατρικές ειδικότητες, περιλαμβάνει διαλέξεις εξεχόντων Ελλήνων και ξένων ερευνητών, στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικές διαλέξεις και επιστημονικές αντιπαραθέσεις σε αμφισβητούμενα θέματα. Τις εργασίες του συνεδρίου θα παρακολουθήσουν αλλά και θα συμμετάσχουν ενεργά, διεθνείς προσωπικότητες της Καρδιολογίας και Έλληνες ιατροί που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

* Ειδικότερα, η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ειδικό καρδιαγγειακό σεμινάριο για την χρόνια στεφανιαία νόσο αλλά και διακεκριμένες διαλέξεις.

* Συγκεκριμένα:

«Εξελίξεις στην μεταμόσχευση καρδιάς», R.C. Starling, Κλίβελαντ

«Υπερτασική καρδιακή ανεπάρκεια», Κ. Τσιούφης, Αθήνα

«Η τεχνητή νοημοσύνη και η έννοια του υπαρκτού», Π. Βάρδας, Αθήνα

«Μη αλκοολικό λιπώδες ήπαρ και καρδιαγγειακός κίνδυνος», Δ. Μιχαηλίδης, Λονδίνο

* Όπως κάθε χρόνο, η τελευταία μέρα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ειδικό καρδιαγγειακό σεμινάριο με φετινό θέμα την «Αρτηριακή Υπέρταση».

Το συνέδριο έχει αξιολογηθεί με 22 μόρια από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και η συμμετοχή όλων των ιατρών που είναι εγγεγραμμένοι στους τοπικούς ιατρικούς Συλλόγους είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης