Τετάρτη 30.11.2022 | Εορτάζουν: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Ανδριανή, Αντριάννα

281 επιπλέον Θεσσαλοί στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

ΤΟΠΙΚΑ18.07.2018 | 12:15 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τις πρώτες επικαιροποιημένες λίστες με τους επιλαχόντες που εντάσσονται στο πρόγραμμα των νέων Αγροτών ξεκίνησαν να δημοσιεύουν οι περιφέρειες της χώρας. Οι πρώτες αφορούν την  Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Σύμφωνα με τις λίστες αυτές – και στις τρεις περιφέρειες – εντάσσονται 1.048 επιλαχόντες και συγκεκριμένα: α) 634 στην Κεντρική Μακεδονία, β) 133 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκης και γ) 281 στη Θεσσαλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών είχαν γίνει σθεναρές παρεμβάσεις από πλευράς της Περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε να εγκριθεί το σύνολο των επιλαχόντων.

Από τους 483 επιλαχόντες του Προγράμματος στη Θεσσαλία είχαν εγκριθεί αρχικά μόλις 180. «Μάλιστα όσοι έκαναν αίτηση στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών δεν μπορούν να ενταχθούν σε άλλα προγράμματα του ΥΠΑΑΤ με αποτέλεσμα να συντελείται μια κατάφορη αδικία» τονιζόταν σε σχετική επιστολή. Με την επικαιροποίηση της λίστας, εγκρίνονται συνολικά οι 461, που σημαίνει ότι ένας αριθμός παραγωγών μένει έξω από τις ενισχύσεις οι οποίες είναι πάνω από 17.000 ευρω.

Προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί για τα αναλυτικά αποτελέσματα της δικής του αίτησης ένταξης θα πρέπει να επισκεφθεί την ηλεκτρονική εφαρμογή του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην οποία είχε υποβάλλει την αίτηση ένταξης του. Οι δικαιούχοι που έχουν συμπεριληφθεί στον Πίνακα Αποτελεσμάτων έχουν το δικαίωμα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής (ένσταση) με την έννοια του άρθρου 25 του νόμου 2690/1999 κατά της παρούσας απόφασης. Η υποβολή των ενστάσεων γίνεται ηλεκτρονικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης