Παρασκευή 22.01.2021 | Εορτάζουν: Αναστάσιος, Τάσος, Αναστάσης, Ανέστης, Αναστασία, Τασούλα, Τιμόθεος, Τίμος, Τιμάς, Τίμης, Θέος, Τιμοθέη, Τιμοθέα, Τίμα, Τίμη, Θέα, Θέη

368 εκλογικά τμήματα στο Νομό Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ08.05.2019 | 3:30 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Με αμείωτους ρυθμούς προχωρούν οι εκλογικές διαδικασίες, τόσο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και στις Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων και των Τρικάλων για την άρτια διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Τις προηγούμενες ημέρες καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στο νομό Τρικάλων για την διεξαγωγή των κοινοτικών, δημοτικών, περιφερειακών εκλογών καθώς επίσης και των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Συνολικά στο νομό Τρικάλων θα λειτουργήσουν 295 εκλογικά τμήματα Α, 295 Β και 73 ενιαία εκλογικά τμήματα.

Ειδικότερα μιλώντας για τμήματα Α οι εκλογείς θα προσέρχονται για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα για τις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές ενώ για τα τμήματα Β, θα ασκούν το εκλογικό δικαίωμα για τις δημοτικές εκλογές και τις κοινοτικές εκλογές.

Ωστόσο θα υπάρχουν και τα ενιαία τμήματα. Τι σημαίνει αυτό, σε χωριά με αριθμό κατοίκων έως και 300 εγγεγραμμένους, οι εκλογές θα διεξάγονται σε ένα εκλογικό τμήμα που θα βρίσκονται τέσσερις κάλπες, για κοινότητα, Δήμο, Περιφέρεια και Ευρωβουλή.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μεταφέρθηκαν προ μηνός οι κάλπες από το υπουργείο Εσωτερικών οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τις πολλαπλές εκλογές.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι χώροι, στην πλειονότητα τους σχολεία, θα παραδοθούν στους Δήμους την Παρασκευή 24 Μαΐου στους Δήμους για την διευθέτηση. Οι Δήμοι θα μεταφέρουν παραβάν, κάλπες στους χώρους ενώ θα φροντίσουν για τις υπόλοιπες διαδικασίες που απαιτούνται. Τα σχολεία θα παραδοθούν προς χρήση μια ημέρα μετά τις εκλογές στις 28 Μαΐου.

Στις περιπτώσεις που απαιτηθεί η διεξαγωγή του δευτέρου γύρου, σερ ορισμένους Δήμους θεωρείται βέβαιη, όπως φυσικά και για την Περιφέρεια η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθείς τις 2 Ιουνίου. Σε αυτή την περίπτωση οι χώροι θα παραδοθούν εκ νέου στους Δήμους στις 31 Μαΐου και θα αποδοθούν προς χρήση στις 4 Ιουνίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop