Δευτέρα 20.03.2023 | Εορτάζουν: Κλώντια, Κλόντια, Κλαύδια, Κλό, Ροδιανός, Ροδινός, Ροδίνης, Ρόδης, Ροδιανή, Ροδιάνα, Ροδή, Ροδία

3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα για τους μαθητές Γαλλικών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ16.02.2023 | 5:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) διοργάνωσε και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα.

Από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023, μαθητές ελληνικών και γαλλικών σχολείων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και αξιοποίησαν την ευκαιρία που τους δόθηκε να συναντηθούν διαδικτυακά με κορυφαίους Γάλλους και Έλληνες αθλητές, να μοιραστούν μαζί τους μοναδικές προσωπικές εμπειρίες και να ανακαλύψουν τις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.

Με επίκεντρο τον αθλητισμό και τις αρχές που τον διέπουν, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ένταξης και της αποδοχής της διαφορετικότητας, ευαισθητοποιώντας τους συμμετέχοντες σε θέματα αναπηρίας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που διεξήχθησαν με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά και στα γαλλικά, επίσημη γλώσσα των Ολυμπιακών Αγώνων, οι μαθητές είχαν αρχικά την ευκαιρία να δουν ένα βίντεο με την ιστορία των Παραολυμπιακών αγωνισμάτων, να γνωρίσουν τα τέσσερα αθλήματα που θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στους επόμενους Ολυμπιακούς καθώς και τους Φρύγες, τις μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Πρόκειται για τους γνωστούς και αγαπημένους στη Γαλλία φρυγικούς σκούφους που αποτελούν εθνικό σύμβολο ελευθερίας και δημοκρατίας. Έγινε επίσης αναφορά και στην ιδιαίτερη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θα γίνει για πρώτη φορά διά θαλάσσης, από την Ελλάδα στη Μασσαλία.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι συζητήσεις με τους πρωταθλητές, τις εξέχουσες αυτές  προσωπικότητες που συνιστούν πηγή έμπνευσης και ενθάρρυνσης και θα έπρεπε να αποτελούν πρότυπα για όλους μας.

Οι μαθητές των τμημάτων Γαλλικής Γλώσσας του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων αφού προετοιμάστηκαν με κατάλληλες δραστηριότητες, είχαν τη χαρά να βιώσουν αυτή την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εμπειρία συναντώντας τον David Smetanine, σπουδαίο Παρολυμπιονίκη με τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία της κολύμβησης, ο οποίος μας συγκλόνισε με την προσωπική του ιστορία και τη Laura Georges, αθλήτρια με διεθνή ποδοσφαιρική καριέρα και νυν Γενική Γραμματέα της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η οποία υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε και να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ποιοι είμαστε.

Τα μηνύματα που μετέδωσαν οι πρωταθλητές πολλά και πολύτιμα!

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση αυτής της δράσης που προσέφερε μία εξαιρετική ευκαιρία βιωματικής μάθησης στους μαθητές μας.

Ευαγγελία Σύρρου

Καθηγήτρια Γαλλικών στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ