Δευτέρα 26.02.2024 | Εορτάζουν: Ανατολή, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα, Σεβαστιανός, Σεβαστίνος, Σεβαστός, Σέβος, Σέβης, Φώτιος, Φώτης, Φωτεινός, Φώτις, Φωτεινή, Φανή, Φένια, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ

Περαιτέρω χρηματοδότηση ζητά η Πρόεδρος της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

403.000 ευρώ για την Ανάπλαση του Κέντρου της Βασιλικής από το Πρόγραμμα LEADER

ΤΟΠΙΚΑ15.01.2024 | 4:36 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Λευτέρη Αυγενάκη είχαν το Σάββατο οι Αναπτυξιακές εταιρίες Θεσσαλίας στο Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δυνατότητα περαιτέρω χρηματοδότησης μέσα από προσκλήσεις του προγράμματος LEADER για τη στήριξη μικρών επενδύσεων από κατοίκους και επιχειρηματίες των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας από τον Daniel. Στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. και Αντιδήμαρχος του Δήμου Μετεώρων Λίλα Μπαντέκα – Νάνη έλαβε τη δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη στο Πρόγραμμα LEADER του έργου της Ανάπλασης του Κέντρου του οικισμού της Βασιλικής συνολικού προϋπολογισμού 403.000 ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Μετεώρων. Παράλληλα υποστήριξε το αίτημα για περαιτέρω χρηματοδότηση ύψους 2.000.000 ευρώ για την υλοποίηση ιδιωτικών μικρών επενδύσεων  με ποσοστό ενίσχυσης 70 – 80% από το υφιστάμενο πρόγραμμα LEADER. Κλείνοντας η κα Μπαντέκα μετέφερε στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη την πρόσκληση του Δημάρχου Λευτέρη Αβραμόπουλο προκειμένου να επισκεφτεί το Δήμο Μετεώρων για να δει από κοντά τα προβλήματα της περιοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Διονύσης Σταμενίτης, οι Γενικοί  Γραμματείς Δημήτρης Παπαγιαννίδης και Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο Πρόεδρος της ΑΝΚΑ και Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος καθώς και οι Πρόεδροι και Διευθυντές των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Θεσσαλίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης