Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Νέα προγράμματα απασχόλησης ανέργων τον Φεβρουάριο

ΕΛΛΑΔΑ18.01.2020 | 12:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Νέα προγράμματα και δράσεις για ειδικές ομάδες ανέργων και εργαζομένων αναμένεται να ρίξει στη μάχη κατά της ανεργίας ο ΟΑΕΔ. Ηδη, εγκρίθηκε από την Κομισιόν νέο πρόγραμμα για την προώθηση της ευέλικτης μάθησης σε ενηλίκους με χαμηλά προσόντα, προϋπολογισμού 378.000 ευρώ.

Εως το τέλος του μηνός, ο ΟΑΕΔ αναμένεται να εγκρίνει ένα νέο  πρόγραμμα επιχορήγησης της επιχειρηματικότητας με έως 17.000 ευρώ για ανέργους ηλικίας 18-29 ετών. Το πρόγραμμα, με ιδιαίτερη έμφαση τις γυναίκες, θα απευθύνεται σε 2.500 ανέργους που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και θα υλοποιηθεί σε 5 στάδια. Το πρώτο στάδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή έως το τέλος Ιανουαρίου με τη δημοσιοποίηση της πρώτης πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ. Εκτιμάται πως 5.000 νέοι άνεργοι θα κληθούν να υποβάλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Θα ακολουθήσουν στάδια σεμιναρίων με στόχο την επιμόρφωση και εν συνεχεία την αξιολόγηση των προτάσεων, coaching των δυνητικών ωφελουμένων και στη συνέχεια δεύτερη πρόσκληση για υποβολή συγκεκριμένων αυτή τη φορά επιχειρηματικών σχεδίων προς επιδότηση. Στο 5ο και τελευταίο στάδιο της αξιολόγησης και έναρξης επιχορήγησης, το οποίο υπολογίζεται να ξεκινήσει εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, θα περάσουν εντέλει 2.500 ωφελούμενοι, οι οποίοι θα αρχίσουν να επιδοτούνται για να στήσουν την επιχείρησή τους.

Εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται να ενεργοποιηθεί και πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημοσίου τομέα και επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την απασχόληση 2.000 ανέργων ηλικίας από 55 έως 67 ετών. Το ποσό επιχορήγησης είναι το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ τον μήνα. Για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα μήνες, κατόπιν αίτησης που θα υποβάλει η δικαιούχος επιχείρηση εντός τριάντα ημερολογιακών ημερών από τη λήξη του 12μηνου απασχόλησης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ