Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δράση στο 27ο Δημοτικό Σχολείο «Αριστείδης Παππάς»

5 περιβαλλοντικές δράσεις από Δήμο Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ05.06.2024 | 9:05 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με την αφήγηση των ίδιων των μαθητών/τριών, ως προσλαμβάνοντες/ουσες τις περιβαλλοντικές δράσεις, ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε τη φετινή παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Μία ημέρα νωρίτερα, στις 4 Ιουνίου 2024 (η Παγκόσμια ημέρα τιμάται στις 5 Ιουνίου) διοργανώθηκε κοινή δράση με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 27ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων «Αριστείδης Παππάς». Ένα σχολείο, που πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί ως «πράσινο», καθώς τα τελευταία χρόνια υλοποιεί προγράμματα του Δήμου Τρικκαίων και της e-trikala.

Κάτι που επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, επισημαίνοντας και το πόσο πλέον η εκπαίδευση περιστρέφεται στο περιβάλλον και την προστασία του.

Η φετινή δράση, μετά τον χαιρετισμό της διευθύντριας κ. Ζωής Κουφογιάννη, αφορούσε και υλοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Οι οποίοι/ες στην αίθουσα εκδηλώσεων ανά τάξη αφηγούνταν και παρουσίαζαν κάθε δράση χωριστά. Μάλιστα υπήρχε και μια δραματοποίηση των ρόλων, καθώς το σκηνικό παρέπεμπε σε πραγματική τάξη, με χρονική διαφορά 50 ετών και τους μαθητές να έχουν και τον ρόλο δασκάλων.

Οι δράσεις που υλοποιούνται στο σχολείο είναι:

Σχολικός κήπος, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus 21+ «Let’s reverse the earth clock together»

Ανακύκλωση: «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση»

Ποιότητα αέρα – TwinAir: Μέτρηση ποιότητας αέρα σε σχολικές αίθουσες

Κυκλική οικονομία – CIRC4FooD: τετραπλό σύστημα για αστικούς λαχανόκηπους βασισμέν στην κυκλική οικομομία (κήπος, κάδος κομποστοποίησης, δεξαμενή συγκέντρωσης νερού βροχής, σύστημα παρακολούθησης υγρασίας – θερμοκρασίας κήπου)

Φωτοβολταϊκά: αυτόνομο πρόγραμμα U-Solve για παροχή ενέργειας με την εταιρεία ΑΠΟΛΛΩΝ ENERGY

Ουσιαστικά το σχολείο, αξιοποιώντας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus21+ δημιούργησε το πρόσφορο έδαφος, πάνω στο οποίο εφαρμόστηκαν οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων και της e-trikala ΑΕ. Συνδυάζονται, με τον τρόπο αυτόν, η εκπαίδευση και η προστασία του περιβάλλοντος σε μια ανοιχτή κοινωνία συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί και προωθεί δραστηριότητες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αποστολής για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Εξυπνες Πόλεις της ΕΕ, όπου μετέχει.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης