Κυριακή 24.09.2023 | Εορτάζουν: Θέκλα, Κόπρος, Κόπρις, Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μύρτα, Μυρσώ, Μέρσα, Αμερισούδα, Αμερσούδα, Αμέρσσα, Αμέρσα, Πέρσης, Περσεφόνη, Πέρσα, Πέρση

500 χιλ. ευρώ για αθλητικό κέντρο στο Περτούλι

ΤΟΠΙΚΑ26.06.2018 | 1:22 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με 500 χιλιάδες ευρώ και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης δίνει το πράσινο φως στο δήμο Πύλης, ώστε να ξεκινήσει τις διαδικασίες δημοπράτησης  του έργου της  δημιουργίας αθλητικού – προπονητικού κέντρου στην περιοχή του Περτουλίου.

Οι παρεμβάσεις, από τις οποίες γεννιούνται μεγάλες προσδοκίες για την περιοχή, θα γίνουν σε έκταση μεταξύ Περτουλίου και Βροντερού. Αναμένεται δε, να «αναστήσει» συνολικά την περιοχή, διασφαλίζοντας επισκεψιμότητα όλο το χρόνο. Όπως τόνισε ο κ. Μιχαλάκης, εδώ και χρόνια, πρόκειται για ένα αίτημα όχι μόνο της δημοτικής αρχής, αλλά και των ανθρώπων που επιχειρούν στα ορεινά του δήμου Πύλης. Η εμπειρία μέχρι σήμερα, δείχνει ότι όπου έχει δημιουργηθεί αντίστοιχο κέντρο, έχει προσφέρει σημαντικά στην περιοχή και σε τουριστικό επίπεδο όσο και αθλητικό και πολιτιστικό. Αναμένεται φυσικά το ίδιο να συμβεί για όλο το νομό Τρικάλων.

Τελικά, τα χρήματα αυτά δίνονται από την περιφέρεια Θεσσαλίας, εκτιμώντας την αναγκαιότητα της δημιουργίας του κέντρου και αξιοποιώντας τις ιδανικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, θα δοθούν με λεπτομέρειες το προσεχές διάστημα. Σε πρώτο στάδιο, μπορούμε να πούμε ότι θα διαμορφωθούν 8 γήπεδα που θα διατίθενται για προπονήσεις. Φυσικά οι υποδομές –φιλικές και ήπιες για το περιβάλλον- δεν σταματούν εκεί.

Την είδηση την υποδέχτηκαν ιδιαίτερα θετικά οι επιχειρηματίες του ορεινού όγκου, που διατηρούν καταλύματα και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, μιας και παρά την επισκεψιμότητα, το αθλητικό –προπονητικό κέντρο, σίγουρα θα έχει να δώσει ακόμη περισσότερα στην περιοχή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης