Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

5ος Πανελλήνιος Μαθηματικός διαγωνισμός «Πυθαγόρας»

ΤΟΠΙΚΑ13.03.2023 | 6:27 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 ο 5ος Πανελλήνιος Μαθηματικός διαγωνισμός ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ που απευθύνεται σε μαθητές/τριες από Β΄ Δημοτικού μέχρι και Γ΄ Γυμνασίου.

Στόχοι του διαγωνισμού είναι να αναγνωρίσουν οι μαθητές/τριες τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα αλλά και να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα και σκέψη. Τα θέματα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας και απαιτούν κυρίως Μαθηματικό συλλογισμό και όχι μόνο πράξεις ή απλή εφαρμογή τύπων. Αξιολογούν  το επίπεδο κατάκτησης βασικών μαθηματικών εννοιών που αντιστοιχούν σε κάθε τάξη αλλά και βασικές μαθηματικές ικανότητες και δεξιότητες.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 146 μαθητές/τριες (95 αγόρια και 51 κορίτσια). Από αυτούς οι 98 ήταν μαθητές/τριες Δημοτικού Σχολείου και οι 48 μαθητές/τριες Γυμνασίου.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία!!

Η Διοικούσα Επιτροπή

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης