Σάββατο 25.06.2022 | Εορτάζουν: Λίβιος, Λίβας, Λιβύη, Έρως, Έρωτας, Φεβρωνία, Φευρωνία, Φεύρω, Φέβρω, Φέβρα, Φεύρα, Φεβρούλα, Φευρούλα, Φευρωνίτσα, Φεβρωνίτσα

60.000 αιτήσεις ηλικιωμένων για εμβολιασμό

ΕΛΛΑΔΑ12.01.2021 | 6:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Έγινε, το απόγευμα της Δευτέρας, η εκκίνηση της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των πολιτών, ξεκινώντας από τα άτομα άνω των 85 ετών, τα οποία πλέον μετρούν αντίστροφα μέχρι να λάβουν την πρώτη δόση, στις 16 Ιανουαρίου.

Κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε τη σχετική πλατφόρμα, με τις πρώτες ώρες να κυλούν σχετικά ομαλά και να παρουσιάζονται κάποια μεμονωμένα προβλήματα, κυρίως σε νησιά.

Βέβαια, εξαρχής οι αρμόδιοι στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής είχαν μιλήσει για πιθανόν αστοχίες που στη συνέχεια θα διορθωθούν. «Είναι η πιο δύσκολη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν αρρυθμίες στη διαδικασία. Θα κριθούμε ως προς το πόσο γρήγορα θα τις θεραπεύουμε. Γιατί αυτό αφορά πολλαπλά συστήματα και χιλιάδες ανθρώπους. Είναι πρωτόγνωρο. Ωστόσο είναι εθνικό στοίχημα που θα κερδηθεί» είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, έχουν κλειστεί 60.000 ραντεβού, άκρως ενθαρρυντικά στοιχεία για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Μάλιστα, έχουν εμβολιαστεί συνολικά 56.232 συμπολίτες μας, αριθμός που αντιστοιχεί στο 0,54% του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί που έχουν παρατηρηθεί κάποια μικρά προβλήματα είναι σε κάποια νησιά και όσον αφορά στα αυτοματοποιημένα μηνύματα που στέλνει το σύστημα σε όσους κλείνουν ραντεβού.

Πώς κλείνουμε ραντεβού

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, υπάρχουν τέσσερις τρόποι ώστε να κλείσουμε ραντεβού:

-Μετάβαση στο φαρμακείo ώστε να κλειστούν τα δύο ραντεβού.

-Μετάβαση σε ΚΕΠ. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί και ένα τρίτο πρόσωπο κάνοντας μία υπεύθυνη δήλωση να κλείσει το ραντεβού.

-Μέσω άυλης συνταγογράφησης. Σύμφωνα με τον υπουργό, υπήρχε και υπάρχει η μέριμνα με βάση τις διευθύνσεις που έχουμε δηλώσει ώστε να μπορέσει το σύστημα να προτείνει στοχευμένα ραντεβού.

Αυτός ο τρόπος αφορά πάνω από 50.000 συμπολίτες μας που είναι άνω των 85. Οι πολίτες αυτοί θα λάβουν τις επόμενες ώρες μηνύματα με έναν κωδικό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απαντήσουν στο 13034 με αυτόν τον κωδικό εφόσον είναι επιθυμητό το ραντεβού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης