Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

6ο Αντιρατσιστικό Τρικάλων : Μια γιορτή αλληλεγγύης, φιλίας και πολιτισμού

ΤΟΠΙΚΑ04.06.2018 | 6:05 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με συζητήσεις, δράσεις για παιδιά αλλά και μουσικές το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων θα διεξαχθεί για 6η χρονιά, στο πάρκο Ματσόπουλου στις 6 και 7 Ιουλίου.

Το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης είναι «Πατρίδα μας όλη η Γη», σηματοδοτώντας  μια γιορτή αλληλεγγύης, φιλίας, πολιτισμού αλλά και προβληματισμού. Ένα κορυφαίο πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός, ένας θεσμός πια στην περιοχή μας, και όχι μόνο… Μια μεγάλη κι ανοιχτή συνάντηση του κόσμου των κινημάτων, της αλληλεγγύης, της αντίστασης, της αμφισβήτησης και της ανατροπής.

Ένα φεστιβάλ που στηρίζεται στην ανοιχτή συνέλευση και στη δημιουργία και τη φαντασία των πολλών ανθρώπων που το στηρίζουν και το μεγαλώνουν κάθε χρόνο και περισσότερο. Ένα φεστιβάλ με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αλλά και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Όπως αναγγέλλει η ανοιχτή συνέλευση της διοργάνωσης,

«Συζητάμε:
– με Έλληνες και αγωνιστές κι αγωνίστριες από γειτονικές χώρες για τα τύμπανα πολέμου, των οποίων ο ήχος ακούγεται όλο και πιο δυνατά στην περιοχή μας, για τον ρόλο της χώρας μας και της κυβέρνησης στο σκηνικό αυτό που στήνεται, και για τον διεθνιστικό αντιπολεμικό αγώνα των λαών της περιοχής μας.

– με διωκόμενους αγωνιστές κι αγωνίστριες για το κύμα διώξεων, μηνύσεων, φυλακίσεων, καταπάτησης ακόμη και των στοιχειωδώς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στους χώρους δουλειάς, στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση, στον στρατό, ακόμη και σε επίπεδο κοινωνικών και προσωπικών σχέσεων.

– για το «πόσο καθαρή» και «πόσο έξοδος» από τα μνημόνια βρίσκεται προ των πυλών, ποιο το καθεστώς επιτροπείας στη μεταμνημονιακή Ελλάδα και ποιες οι δεσμεύσεις και τα βάρη για τους εργαζόμενους τα επόμενα χρόνια.

Το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων διεξάγεται σε μια περίοδο που η λέξη «πόλεμος» ακούγεται όλο και περισσότερο, που επιχειρείται η καλλιέργεια εθνικισμού, ρατσισμού και μίσους για τους διπλανούς λαούς, ακριβώς την ίδια στιγμή που στη χώρα μας εξακολουθεί να μαίνεται ο «κοινωνικός πόλεμος» που έχει εξαπολυθεί από την κυβέρνηση στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Κι επειδή όπως λένε οι στίχοι του Τάσου Λειβαδίτη που βρίσκονται στην προμετωπίδα του φεστιβάλ «ο κόσμος, μόνο όταν μοιράζεσαι υπάρχει», σας καλούμε να μοιραστούμε στιγμές αλληλεγγύης & διασκέδασης, προβληματισμού και διαλόγου, χαράς και δημιουργίας».

Η επόμενη ανοιχτή συνέλευση για τη συνδιαμόρφωση και την προετοιμασία του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιούνη, στις 8:30μ.μ. στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο “Rossonero”.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης