Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

6ο Γυμνάσιο: Καλωσορίζοντας δραστήρια τη νέα σχολική χρονιά

ΤΟΠΙΚΑ08.10.2022 | 1:49 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων ξεκινά δραστήρια τη νέα σχολική χρονιά:

  • Την Πέμπτη, 29/9/2022, υποδεχτήκαμε στην «Αίθουσα Εκδηλώσεων» του σχολείου μας τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/-τριών της Α’ τάξης, σε εκδήλωση με τίτλο: « Γονείς και εκπαιδευτικοί: Χτίζοντας αρραγή γέφυρα προς ένα ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά μας.» Προσκεκλημένος εισηγητής ήταν ο προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων, κ. Απ. Σπαθής, που με την εξαιρετική παρουσίασή του έθεσε το θεωρητικό αλλά και ουσιαστικό πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας του σύγχρονου, συμπεριληπτικού σχολείου με τους γονείς. Συνεισηγήτρια ήταν η αν. Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων, κ. Ευαγγελία Μινάρδου, η οποία ενημέρωσε τους γονείς για ποικίλα θέματα λειτουργίας του σχολείου και συνεργασίας με τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών. Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων, κ. Ι. Σινάνη. Της ενημέρωσης προηγήθηκε ξενάγηση στη βιβλιοθήκη του σχολείου, η οποία εντυπωσίασε τους επισκέπτες μας. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σπαθή για την πρόθυμη ανταπόκριση, καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών μας, που γέμισαν την Αίθουσα Εκδηλώσεων, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τις γέφυρες που ενώνουν τους ανθρώπους, όταν αυτοί το επιθυμούν. Ευχόμαστε υγεία και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά.
  • Την Παρασκευή, 30/9/2022, το σχολείο μας οργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο του εορτασμού της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Μαθητικές θεματικές αφίσες με μηνύματα για την αξία της άθλησης και τη σύνδεσή της με την υγεία, περίπατος παραποταμίως του Αγιομονιώτη ποταμού και εξερεύνηση του πράσινου χώρου του, αλλά και διοργάνωση εσωτερικών μαθητικών πρωταθλημάτων στον προαύλιο χώρο του σχολείου, μετέτρεψαν τη μέρα σε μια γιορτή χαράς για τα παιδιά, αλλά και συνειδητοποίησης της αξίας και της σημασίας της άθλησης για το παρόν και το μέλλον τους.
  • Την Τρίτη, 4/10/2022, εκπρόσωποι των μαθητών/-τριών της Γ’ τάξης του σχολείου, με συνοδό την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Αργυρίου, επισκέφτηκαν την Στέγη Τέχνης και Πολιτισμού του ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή και απόλαυσαν τη βιωματική παραστατική δράση με τίτλο «Ζωντανά εδάφη», όπου ο σύγχρονος χορός, το θέατρο, η μουσική και η ψηφιακή τεχνολογία αλληλεπιδρούν με τα έργα του εικαστικού και εκπαιδευτικού του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων, κ. Στέργιου Στάμου. Μαθητές και μαθήτριες εντυπωσιάστηκαν από τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα σχετικά με την προσφυγιά και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το σχολείο μας συγχαίρει θερμά τους διοργανωτές και όλους τους συντελεστές για την εξαιρετική αυτή δράση.
  • Την ίδια ημέρα το σύνολο των μαθητών/-τριών των τριών τμημάτων της Γ’ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν ενημερωτική τηλεδιάσκεψη, σε ζωντανή σύνδεση, από τον εξερευνητή Δρ. Θοδωρή Αναγνωστόπουλο, ο οποίος συμμετέχει σε ωκεανογραφική αποστολή τουNational Geographic και του Ocean Exploration Trust με τίτλο « Από την Ακτή ως την Άβυσσο: Εξερευνώντας την υδρόβια κληρονομιά και τη ρύπανση από μικροπλαστικά στα κύρια νησιά της Χαβάης.». Η συμμετοχή των παιδιών έγινε με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός ήταν η κ. Δήμητρα Γουγουλάκη, συνεπικουρούμενη από τους εκπαιδευτικούς κ. Γιώργο Παπαδημητρίου, κ. Θωμά Μπαλκίζα, κ. Ευαγγελία Φράγκου και κ. Ρέα Καλαμαρά.

Ευχόμαστε να έχουμε υγεία και να επιτρέψουν οι συνθήκες την πραγματοποίηση πολλών ακόμα αξιόλογων δράσεων, προς όφελος των παιδιών μας.

Ο Σύλλογος Καθηγητών και η αν. Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων, Ευαγγελία Μινάρδου

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης