Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

8 Μαρτίου 2024: το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων δίπλα σε κάθε γυναίκα

ΤΟΠΙΚΑ07.03.2024 | 4:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δεν ήταν ποτέ και εξακολουθεί να μην είναι μια ημέρα γιορτής. Είναι μια μέρα υπενθύμισης και τιμής στους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών για την διεκδίκηση και κατοχύρωση θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

Ωστόσο, η ημέρα αυτή παραμένει μια ευκαιρία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης  πως δυστυχώς ακόμα και σήμερα  τα δικαιώματα χιλιάδων γυναικών στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο εξακολουθούν να πλήττονται. Πως ασχέτως των όσων βημάτων έχουν ήδη γίνει προς την αυτονόητη κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων, είναι ακόμη πολλά αυτά που πρέπει να ακολουθήσουν.

Στην πρόσφατη Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) για το Δείκτη Ισότητας τόσο της Ε.Ε, όσο και των κρατών μελών της, αναφέρεται πως για το έτος 2023 η Ε.Ε. βαθμολογείται με 70,2 /100 στην ισότητα των φύλων, που σημαίνει πρακτικά ότι θα χρειαστεί πολλά ακόμα χρόνια για να επιτευχθεί πλήρης ισότητα των φύλων στην Ευρώπη ενώ η Ελλάδα στο σχετικό δείκτη βαθμολογείται με 58 /100. Αν και στο Δείκτη Ισότητας της Ελλάδας σε σχέση με το 2022 πραγματοποιήθηκε αύξηση 4,6 μονάδων, ωστόσο η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης για την Ισότητα των Φύλων και συγκεκριμένα στην 24η θέση από τις 27 ευρωπαϊκές χώρες.

Το 2024 χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια, καθημερινά,  εξακολουθούν να είναι θύματα σεξιστικών συμπεριφορών και έμφυλης βίας σε όλες της μορφές. Εξακολουθούν  να στερούνται της ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής στην αγορά εργασίας, στην πολιτική ζωή, στα κέντρα λήψης αποφάσεων και γενικά να καθίστανται θύματα πολλαπλών διακρίσεων εξαιτίας των βαθιά ριζωμένων έμφυλων στερεοτυπών  που κυριαρχούν στην δημόσια και ιδιωτική ζωή, στα ΜΜΕ, στα εργασιακά περιβάλλοντα, στην κοινωνία.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων, ως μέρος του Πανελληνίου Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ισότητας, βρίσκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα θύμα έμφυλης βίας ή έμφυλων διακρίσεων, παρέχοντας ολιστική, διεπιστημονική και πολύπλευρη στήριξη.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του δήμου Τρικκαίων παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα κάθε είδους έμφυλης βίας ή πολλαπλών διακρίσεων. Στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων, επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς (κτίριο Ε’ ΚΑΠΗ-έναντι ΔΕΗ) με τηλέφωνο επικοινωνίας το 2431027943.

Για κάθε γυναίκα που τα δικαιώματα της παραβιάζονται.

Για κάθε γυναίκα που υφίσταται οποιαδήποτε διάκριση λόγω του φύλου της.

Για κάθε γυναίκα που υφίσταται οποιασδήποτε μορφής βία.

Το μήνυμα μας για τις γυναίκες αυτές είναι:

ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ.

ΜΙΛΗΣΕ ΜΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης