Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

94% και 84% η πληρότητα στα AIRBNB το τριήμερο για την Καλαμπάκα και Τρίκαλα αντίστοιχα

ΤΟΠΙΚΑ22.03.2024 | 10:24 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Φθηνότερος προορισμός ο Νομός Τρικάλων σε σχέση με άλλους «ανταγωνιστικούς» τουριστικούς προορισμούς όπως το Μέτσοβο, το Πήλιο και τα Ιωάννινα

Με το «βλέμμα» στραμμένο στο επόμενο τριήμερο της 25ης Μαρτίου βρίσκονται οι Έλληνες ταξιδιώτες. Ήδη, οι προ-κρατήσεις καταγράφονται υψηλές, άνω του 85%, στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, με τα ποσοστά να είναι ιδιαίτερα υψηλά και για τα καταλύματα του Νομού Τρικάλων.
Ωστόσο, από τα συγκριτικά στοιχεία προκύπτει ότι τα καταλύματα στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα είναι φθηνότερα σε σχέση με άλλους «ανταγωνιστικούς» τουριστικούς προορισμούς γεγονός που δείχνει ότι και ο οικονομικός κύκλος του τριημέρου στην περιοχή μας είναι μικρότερος σε σχέση με άλλους προορισμούς, όπως το Πήλιο, τα Ιωάννινα αλλά και το Μέτσοβο.
Για παράδειγμα, το μέσο κόστος στην Καλαμπάκα για τριήμερη διανυκτέρευση σε AIRBNB διαμορφώνεται στα 394 ευρώ όταν στο Μέτσοβο είναι 432 και στο Πήλιο 529. Στα Τρίκαλα είναι ακόμη χαμηλότερο το κόστος αφού διαμορφώνεται στα 335 ευρώ καθιστώντας την πόλη μας έναν από τους πιο οικονομικούς προορισμούς (ως προς τη διανυκτέρευση) για το προσεχές τριήμερο.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E Real Estates, τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, από 70% ποσοστό προ-κρατήσεων αρχές του μήνα, πλέον αγγίζουν το 84% με το κόστος να διαμορφώνεται από 335 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις. Ενώ, η Καστοριά αγγίζει το 100% από 97% αρχές του μήνα και η Καλαμπάκα το 94% από 83% αρχές του μήνα. Στην πόλη το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις από 300 ευρώ, πλέον διαμορφώνεται από 394 ευρώ.
Παράλληλα, στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας, το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται από 90% έως 93% σε Μακρινίτσα και Πορταριά αντίστοιχα. Με το κόστος μίσθωσης να διαμορφώνεται από 529 ευρώ (434 ευρώ αρχές του μήνα) στη Μακρινίτσα για τρεις διανυκτερεύσεις το τριήμερο της 25ης Μαρτίου και από 434 ευρώ στη Πορταριά, αγγίζοντας ακόμη και τα 752 ευρώ.
Στο Μέτσοβο το κόστος διανομής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 432 ευρώ με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 74%.
Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις που καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, με τη δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην πλατφόρμα Airbnb να αριθμεί 417 αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα. Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου αγγίζουν το 96% (85% αρχές του μήνα), ενώ τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα αριθμούν πλέον τα 17 (62 αρχές του μήνα). Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 444 ευρώ.

Του Λάζαρου Μάμαλη

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης