Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

9η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών στα Τρίκαλα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ12.12.2018 | 3:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μια ακόμη μεγάλη μουσική – χορωδιακή γιορτή διοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Μύλου των Ξωτικών!

Πρόκειται για την 9η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στις 7:30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο τού Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος».

Ο θεσμός των Πανελληνίων Συναντήσεων Χορωδιών στα Τρίκαλα, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα στη χορωδιακή μουσική όχι μόνο σε επίπεδο Θεσσαλίας αλλά και πανελληνίως.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων του Τμήματος Πολιτισμού – Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας – Πολιτισμού τού Δήμου Τρικκαίων. Και μάλιστα, εν μέσω του Μύλου των Ξωτικών, αποτελεί μια ακόμη επιλογή για τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της πόλης των Τρικάλων.

Συμμετέχουν:

Δημοτική Χορωδία Τρικάλων

Δημοτική Χορωδία Δωματίου Τρικάλων «Αρμονικές Φωνές» – ‘Voci Intonate’

Χορωδία Εταιρείας Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης»

Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα Χορωδίας Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου

Χορωδία Σπαρτύλα Κέρκυρας

Ιστορική Χορωδία Νικαίας

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ «Αθανάσιος Τριγώνης»

ΑΙΘΟΥΣΑ: «Δημήτρης Καβράκος»

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σύντομο Ιστορικό Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων

Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων ιδρύθηκε το 1976 και αποτελεί σήμερα τμήμα της Διεύθυνσης Παιδείας – Πολιτισμού του Τμήματος Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων. Είναι μικτή, a capella χορωδία. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές χορωδιακές συναντήσεις, φεστιβάλ και διαγωνισμούς, τόσο στο εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένες όπως: 7ο και 19ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ο.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης, 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Πρέβεζας, Φεστιβάλ Κεφαλληνίας, Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών και Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών 1994. Πραγματοποίησε εμφανίσεις στη Ζάκυνθο, Κοζάνη, Αλμυρό, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λαμία, Χαλκίδα, Άργος, Ιωάννινα, Άμφισσα, Γουμένισσα, Δράμα, Φλώρινα, Αθήνα και στο εξωτερικό μετά από προσκλήσεις στην Τσεχία, Ουγγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο, Βενετία, Βουλγαρία και Κωνσταντινούπολη.

Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει έργα όλων των μουσικών εποχών, όπως μοτέτα της αναγέννησης, έργα κλασικών συνθετών, ελληνικά δημοτικά, λαϊκά, και σύγχρονα τραγούδια και εκκλησιαστική μουσική. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει η μαέστρος κ. Ελένη Ζιάκα.

Παράλληλα, η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων είναι μέλος διαφόρων χορωδιακών οργανισμών, ελληνικών και ξένων: «Στέγη Χορωδιών», «Ένωση Χορωδιών Ελλάδος», “Musica Mundi Interkultur Foundation”, “International Federation for Choral Music”. Επιπροσθέτως, συμμετέχει στα Πανελλήνια Συνέδρια Χορωδιών, με σκοπό την ανανέωση και τον εμπλουτισμό του υλικού της.

Το 2007 δημιουργείται νέο τμήμα της χορωδίας με την επωνυμία Δημοτική Χορωδία Δωματίου Τρικάλων «Αρμονικές Φωνές» / “Voci Intonate”.

 

Ας μην ξεχνάμε και το φυτώριο του Τμήματος Πολιτισμού – Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας – Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, την παιδική και την εφηβική χορωδία, υπό την δ/νση και πάλι της μαέστρου κ. Ελένης Ζιάκα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης