Τετάρτη 31.05.2023 | Εορτάζουν: Ερμείας, Ερμειάς, Ερμεία, Μάγος, Μάγια

Αδελφοποιήθηκαν επίσημα οι Δήμοι Φαρκαδόνας και Casar de Caceres

ΤΟΠΙΚΑ25.06.2021 | 8:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου που διεξήχθη στην Φαρκαδόνα με τη συμμετοχή ευρωπαίων πανεπιστημιακών. Το συνέδριο κέντρισε την προσοχή μιας κατά τις εργασίες του αναλύθηκαν θέματα που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική οικονομία.

Στο πλαίσιο του έργου CultRural+ του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και του 1ου Διεθνούς συνεδρίου το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε και η επίσημη αδελφοποίηση των Δήμων Φαρκαδόνας και Casar de Caceres από την Ισπανία.

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα και θερμή φιλοξενία, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπυρίδωνας Αγναντής, υποδέχθηκε τον δήμαρχο του Casar de Caceres κ. Rafael Pacheco και υπογράφηκε η αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα από τους δύο Δημάρχους και μέσα σε χειροκροτήματα από τους συνέδρους, είχαμε την πρώτη στην ιστορία αδελφοποίηση του Δήμου Φαρκαδόνας με Ευρωπαϊκή πόλη.

Ο Δήμος του Casar de Caceres βρίσκεται στην περιφέρεια της Extremadura στη δυτική Ισπανία, κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία. Οι δύο Δήμοι έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, στο πληθυσμιακό μέγεθος, στο τοπίο της υπαίθρου, στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, στην πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά.

Το Casar de Cáceres είναι μια πόλη και δήμος στην επαρχία Cáceres , στην αυτόνομη κοινότητα της Extremadura . Με 4.532 κατοίκους το 2017, ήταν η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη κοινότητα στην Τάγου-Salor Mancomunidad. Η πρωτεύουσα του δήμου βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Caceres, στη μέση της Via de la Plata.

Οι δυο δήμαρχοι δεσμεύτηκαν για μελλοντική συνεργασία ενώ υπήρξε ανοιχτή πρόσκληση για άμεση επίσκεψη τοπικών αιρετών στο αδελφοποιημένο Δήμο Casar de Caceres.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης