Πέμπτη 06.05.2021 | Εορτάζουν: Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Ιώβ, Ιωβία, Ιώβη

Άδικος ο αποκλεισμός 100 Θεσσαλών αγροτών

ΤΟΠΙΚΑ06.06.2018 | 3:26 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ενώ πληρούσαν τα κριτήρια, εκατό Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι μένουν εκτός του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας μετά και τη νέα ανακατανομή πόρων σε βάρος της Θεσσαλίας, της οποίας η Περιφέρεια δεν έλαβε τελικά τις αναμενόμενες πιστώσεις με αποτέλεσμα να μην ενταχθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι που υπέβαλαν αίτηση στο πρόγραμμα. Να ενταχθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας που έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα για τη βιολογική κτηνοτροφία ζητά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αναλυτικότερα σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε ότι «έγινε μια ανακατανομή βάσει της υπερδέσμευσης χρημάτων για τη βιολογική κτηνοτροφία σε όλη την Ελλάδα. Η Θεσσαλία από την αρχική κατανομή είχε 29 εκατ., στη νέα κατανομή παίρνει επιπλέον μόνο 236.000 ευρώ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει όλους τους κτηνοτρόφους που έκαναν αίτηση για τη βιολογική κτηνοτροφία. Μένουν δηλαδή απ’ έξω εκατό κτηνοτρόφοι. Χρειαζόμασταν ως Περιφέρεια Θεσσαλίας άλλα 5 εκατ. τα οποία ήταν εφικτό να δοθούν, διότι μοιράστηκαν επιπλέον πάρα πολλά χρήματα.

Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς λέμε να μην πάρουν και οι άλλες Περιφέρειες, αλλά δεν μπορεί να υπάρχουν κτηνοτρόφοι με τα ίδια μόρια που στη Θεσσαλία είναι εκτός του προγράμματος και στην υπόλοιπη Ελλάδα να εντάσσονται σ’ αυτό. Αυτό δημιουργεί ένα κόστος ανισότητας και μια έλλειψη ισονομίας και ισοπολιτείας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop