Κυριακή 24.10.2021 | Εορτάζουν: Σεβαστιανή, Σεβαστίνα, Σεβαστιάνα, Σεβαστή, Σέβη, Σεβούλα, Σεβαστούλα

Αδήλωτες υπερωρίες σε τράπεζα στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ17.09.2018 | 6:56 μμ

φωτό αρχείου

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλα αυτά τα χρόνια της λιτότητας, οι πολίτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι κοκ, πλήρωσαν ακριβά την οικονομική κατάσταση των τραπεζών σε αυτή τη χώρα. Τώρα, σε μια φάση που υποτίθεται ότι επέρχεται μια σχετική ισορροπία, οι τράπεζες επανέρχονται στο προσκήνιο με μια είδηση περί παραβίασης του νόμου για αδήλωτες υπερωρίες.

Όπως διαβάζουμε σε ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην Τράπεζα Πειραιώς των Τρικάλων, όπως και σε άλλες πόλεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις για αδήλωτες υπερωρίες κατά εργαζομένων της. Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει, «Κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησε το ΣΕΠΕ το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκαν παραβιάσεις του νόμου για αδήλωτες υπερωρίες στα υποκαταστήματα Σερρών, Τρικάλων, Νάξου, Οινοφύτων και Θεσσαλονίκης.   Εφαρμόζοντας δε τις διατάξεις του πρόσφατου νόμου (4488/17) του Υπουργείου Εργασίας, ο οποίος που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, για την προστασία των εργαζομένων από την αδήλωτη, την υποδηλωμένη και την απλήρωτη εργασία, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) επέβαλλε το κλείσιμο υποκαταστήματος της “Τράπεζας Πειραιώς”, στην οδό Β.Όλγας 201 στη Θεσσαλονίκη, για διάστημα τριών ημερών».

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 33 του Ν.4488/17 ορίζει ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δύναται να επιβάλλει την προσωρινή διακοπή λειτουργίας μίας επιχείρησης έως τρεις ημέρες, εφόσον επιβληθούν σε βάρος του εργοδότη τρεις πράξεις επιβολής προστίμου για σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε διάστημα δύο ετών.

Θυμίζουμε, ότι όπως και σε άλλες περιπτώσεις τραπεζικών ιδρυμάτων έτσι και η Τράπεζα Πειραιώς, έχει προβεί στο κλείσιμο υποκαταστημάτων της ακόμη και σε περιοχές που δεν μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε μεγάλες πόλεις. Αυτό στο όνομα της οικονομίας, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν σημαντικές κοινωνικές συνέπειες και παρά την εμπιστοσύνη χιλιάδων πελατών που ζητούν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες των τραπεζών. Ανάμεσα σε αυτά τα υποκαταστήματα και αυτό του δήμου Πύλης, η παύση του οποίου είχε προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις στην περιοχή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop