Παρασκευή 23.02.2024 | Εορτάζουν: Πολύκαρπος, Πολυκάρπης, Πολυκαρπία, Πολυκάρπη, Πολυκαρπίτσα, Πολυκαρπούλα,Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα

Αφιέρωμα σε Άκη Πάνου και Απ. Καλδάρα στην Ανδρομέδα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ18.12.2019 | 4:36 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 10 μμ παρουσιάζεται στην «Ανδρομέδα»  ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των μεγάλων δημιουργών, Άκη Πάνου και Απόστολου Καλδάρα.

Ένα πρόγραμμα με τραγούδια κλασικά, τραγούδια εκτός εμπορίου, που συγκινούν αμέτρητους ανθρώπους. Στον φιλόξενο χώρο στη μουσική σκηνή ¨ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ», θα ακούσετε με τη συνοδεία της λαϊκής ορχήστρας να τραγουδούν  τα υπέροχα αυτά τραγούδια, ο Μπάμπης Αντωνίου και η Κάλυ Παπαδιά.

Άκης Πάνου

Ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας των σπουδαίων δημιουργών, δίπλα στους Βαμβακάρη, Τσιτσάνη και Ζαμπέτα άφησε στο θησαυροφυλάκιο του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού 200 αριστουργηματικά τραγούδια. Ένας από τους λίγους δημιουργούς που έγραφαν και τη μουσική και το στίχο των τραγουδιών, ο μοναδικός που κατασκεύαζε με τα χέρια του ακόμα και τα όργανα με τα οποία ηχογραφούνταν τα τραγούδια του. Τραγούδια της αγάπης και του έρωτα, τραγούδια περιπαικτικά, τραγούδια υπαρξιακά, τραγούδια κοινωνικής κριτικής και τραγούδια μαρτυρίες, όλα προσωπικά και αυτοβιογραφικά.

20 χρόνια από το τραγικό και πρόωρο τέλος της ζωής του, το έργο του παραμένει επίκαιρο και αξεπέραστο.

Απόστολος Καλδάρας

Ένας ακόμα  από τους μεγάλους της Τρικαλινής σχολής του Λαϊκού τραγουδιού, ο Απόστολος Καλδάρας , που για το έργο του απόλαυσε αυτό που του  αξίζει και δεν έχει αποτελέσει παρελθόν.

Για περισσότερα από 45 χρόνια βρέθηκε στις υψηλότερες θέσεις των πωλήσεων δίσκων και  πάντα μέσα στην κάθε καινούργια εποχή μέσα στην κάθε εξέλιξη. Γεγονός σπάνιο, αν όχι μοναδικό σε Έλληνα δημιουργό.

Το τραγούδι δεν ήταν γι’ αυτόν μόνο μια έκφραση της καλλιτεχνικής του φύσης ούτε μόνο μια δουλειά που ήξερε να κάνει καλά. Ήταν  τρόπος για να εκφράσει ,  και δρόμος για να περάσει όλη του την ευαισθησία και να αγγίξει περισσότερο και με πιο λυρικό τρόπο τις καρδιές των Ελλήνων

Το μέγεθος της προσφοράς του στον ελληνικό πολιτισμό είναι πολύ μεγάλο,  για αυτό και τα τραγούδια του είναι μέσα στην καρδιά μας και στη κάθε μας στιγμή εδώ και πολλές γενιές και θα συνεχίσουν και στις επόμενες

Εναρξη 22:30

Είσοδος 5 Ευρώ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης