Σάββατο 22.01.2022 | Εορτάζουν: Αναστάσιος, Τάσος, Αναστάσης, Ανέστης, Αναστασία, Τασούλα, Τιμόθεος, Τίμος, Τιμάς, Τίμης, Θέος, Τιμοθέη, Τιμοθέα, Τίμα, Τίμη, Θέα, Θέη

Αφιέρωμα στον Ακη Πάνου την Παρασκευή 6 Μαρτίου στην «Ανδρομέδα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ04.03.2020 | 7:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα ποιητή, συνθέτη και φιλόσοφο! Ο Άκης Πάνου αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση, ανάμεσα στην πληθώρα των λαϊκών συνθετών και στιχουργών της ελληνικής μουσικής.

Απέκτησε ακούσματα από τα ρεμπέτικα που ήταν διάχυτα παντού στην Αθήνα που μεγάλωσε αλλά και από τον αδελφό της μητέρας του Περικλή Σακελλαριάδη που έπαιζε κλασική κιθάρα. Από την Αθήνα και τα δύσκολα χρόνια της κατοχής, όταν προσπαθεί να επιβιώσει πουλώντας τσιγάρα και κάνοντας διάφορες δουλείες, ενώ παράλληλα μυείται από τον μεγαλύτερο αδελφό του Ευάγγελο και τον φίλο του Λευτέρη Ευσταθιάδη στον κόσμο της μουσικής και των οργάνων, ο Άκης Πάνου «περιπλανιέται» με όλους τους καλλιτέχνες της εποχής σε διάφορα κέντρα, μέχρι τη ζωή στην Ξάνθη και τις φυλακές. Τα τραγούδια του περιγράφουν συναισθήματα πόνου, χαράς, ενώ υπάρχουν και αρκετά που μιλούν για τον έρωτα. Αξιοσημείωτο είναι ότι το δισκογραφικό του έργο, αποτελείται από 193 τραγούδια, σε στίχους και μουσική που έγραφε ο ίδιος.

Ένα μουσικό αφιέρωμα με επιμέλεια προγράμματος από τον Στέφανο Νταούλα και τους εξής συντελεστές:

ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΤΣΙΟΥΚΑΣ – ΦΩΝΗ

ΝΑΣΙΑ ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗ – ΦΩΝΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΑΣ – ΗΛ. ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΚΡΗΣ – ΚΙΘΑΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ – ΚΡΟΥΣΤΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΑΟΥΛΑΣ – ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ

Ώρα Έναρξης: 10μμ

Είσοδος: 6 ευρώ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020