Τρίτη 14.01.2025 | Εορτάζουν: Νίνας, Νίνα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Αυτόματη υποβολή δηλώσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 25.05.2024 | 2:29 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ψηφιακά στέλνει το «ραβασάκι» η εφορία με τον φόρο που έχει προκύψει μετά από τον φορολογικό έλεγχο και τις διασταυρώσεις. Ήδη 1,3 εκατομμύριο μισθωτοί και συνταξιούχοι γνωρίζουν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης των δηλώσεών τους αφού για αυτούς έγινε προεκκαθάριση των προσυμπληρωμένων δηλώσεων τους.

Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν επιλεγεί για την αυτόματη υποβολή των δηλώσεων και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγξουν εξονυχιστικά την προσυμπληρωμένη φορολογική δήλωσή τους.

Εφόσον δεν διαπιστώσουν λάθη, κενά ή παραλείψεις στα προσυμπληρωμένα στοιχεία δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια για την υποβολή της δήλωσής τους, καθώς αυτή θα οριστικοποιηθεί αυτόματα από την ΑΑΔΕ την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024.

Ειδικότερα:

Μέχρι την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 μπορούν να υποβάλουν αρχική δήλωση.

Από την Τρίτη 2 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 μπορούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, χωρίς κυρώσεις (επέχει θέση αρχικής δήλωσης).

Φέτος το μέτρο της προσυμπληρωμένης δήλωσης εφαρμόζεται μόνο στις περιπτώσεις των μισθωτών και των συνταξιούχων χωρίς εισοδήματα από άλλες πηγές ή με εισοδήματα και από τόκους καταθέσεων, καθώς επίσης και στις περιπτώσεις των φορολογουμένων που δεν έχουν εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, επιχειρήσεις, ακίνητα και κινητές αξίες, παρά μόνο από τόκους καταθέσεων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης