Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Αυτοψία από κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ σε κοινότητες του δήμου Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ25.09.2023 | 5:47 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κλιμάκιο του ΕΑΓΜΕ επισκέφθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου τον Δήμο Πύλης, για έλεγχο και  αξιολόγηση των κατολισθητικών φαινομένων που προέκυψαν από την κακοκαιρία Daniel στις κοινότητες Αγίου Προκοπίου, Δέσης, Ελάτης, Καλογήρων, Νεραιδοχωρίου, Περτουλίου, Πύρρας και Στουρναραίικων.

Οι υπεύθυνοι του κλιμακίου  προέβησαν στην αποτύπωση των ζημιών στο έδαφος της παραπάνω περιοχής.

Οι αυτοψίες μόλις ολοκληρωθούν και με βάση τα δεδομένα που θα συλλεγούν θα ακολουθήσει γεωλογική μελέτη που θα καταδεικνύει τι είδους παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Ο ερχομός του κλιμακίου στην περιοχή των ζημιών έγινε μετά από παρέμβαση του Δήμου Πύλης, που απέστειλε το σχετικό έγγραφο προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία και έδωσε την εντολή στην ΕΑΓΜΕ να προβεί στις παραπάνω ενέργειες.

Οι εκθέσεις ελέγχων θα σταλθούν σύντομα στην τεχνική υπηρεσία  του Δήμου Πύλης, η οποία, συνόδευε το κλιμάκιο σε όλες τις κοινότητες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης