Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Αυτοψία στις χαλαζόπληκτες εκτάσεις

ΤΟΠΙΚΑ01.06.2022 | 6:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της περασμένης Κυριακής με κύρια χαρακτηριστικά τους ανέμους και την ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες του αγροκτήματος του πρίνους του Δήμου Τρικκαίων.

Οι αγρότες της περιοχής κάνουν λόγο για μεγάλες ζημιές, ζητώντας την άμεση στήριξη της πολιτείας.

Στην πληγείσα περιοχή βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας καθώς επίσης και γεωπόνοι, πραγματοποιώντας μια πρώτη αυτοψία στις καλλιέργειες.

Συγκεκριμένα στο Πρίνος βρέθηκαν ο διευθυντής του ΕΛΓΑ κ. Σπυρόπουλος, η επόπτρια Τρικάλων του ΕΛΓΑ κ. Τσάτσα, ο διεύθυντης της ΔΑΟΚ κ. Γουγουλάκης καθώς και γεωπόνοι του ΕΛΓΑ και προέβησαν σε μία πρώτη εκτίμηση της έκτασης και του ύψους των ζημιών, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή από τους παραγωγούς καλλιεργητικών φροντίδων.

Οι καλλιέργειες που επλήγησαν είναι κυρίως αμπέλια και καρυδιές και δευτερευόντως αραβόσιτος και μηδική και το φαινόμενο έπληξε ευτυχώς περιορισμένη έκταση.

Ζητήθηκε από τους υπευθύνους του ΕΛΓΑ, επίσπευση της διαδικασίας εξατομίκευσης των ζημιών άμεσα και πριν τη λήξη της 15νθήμερης προθεσμίας για τις δηλώσεις ζημιών στους Ανταποκριτές του Δήμου, αίτημα που έγινε δεκτό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης