Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αυξανόμενη η αποχή στις πανελλήνιες εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ.

ΤΟΠΙΚΑ11.06.2019 | 5:16 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Χωρίς προβλήματα αλλά με κυρίαρχο στοιχείο τα υψηλά ποσοστά αποχής ανά εξεταζόμενο μάθημα κύλησαν και στο νομό Τρικάλων οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας διαγωνίστηκαν σε τέσσερα μαθήματα ειδικότητας. Συνολικά στις εξετάσεις δήλωσαν συμμετοχή 168 υποψήφιοι από τους οποίους στις εξεταστικές αίθουσες του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ., προσήλθαν για να διαγωνιστούν 119 άτομα, απουσίαζαν 49 με την αποχή να αγγίζει το 29,17%.

Η μεγαλύτερη αποχή σημειώθηκε στο μάθημα των Στοιχείων Μηχανών όπου άγγιξε το 50% μιας και από τους 52 υποψηφίους διαγωνίστηκαν 26  ενώ οι 26 απουσίαζαν. Ακολούθησαν οι υποψήφιοι των μαθημάτων Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις με 31,37%, μιας και από τους 51 υποψηφίους προσήλθαν για να διαγωνιστούν οι 35, του Προγραμματισμού Υπολογιστών με 28%, μιας και από τις 25 που δήλωσαν συμμετοχή προσήλθαν οι 18. Καθολική συμμετοχή υπήρξε στο μάθημα των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης ΑΟΔ καθώς συμμετείχαν στις εξετάσεις και οι 40 υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή.

Οι υποψήφιοι κατά την εξέταση των μαθημάτων δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες, ειδικά όσοι είχαν κατανοήσει την ύλη και δεν είχαν κενά. Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν είχαν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες, καθώς τα θέματα ήταν σαφή και κατανοητά. Οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. συνεχίζονται την Πέμπτη ενώ ολοκληρώνονται στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Πλέον τα μαθήματα που διαγωνίζονται οι μαθητές είναι αυτά των ειδικοτήτων, μιας και η εξέταση των μαθημάτων γενικής Παιδείας και δη της Έκθεσης και των Μαθηματικών, διεξήχθησαν τις πρώτες ημέρες των εξετάσεων.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης