ΤΟΠΙΚΑ 18.06.2025
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Στα ΚΕΠ του νομού Τρικάλων προσέρχονται καθημερινά, πολύ περισσότερο την τελευταία εβδομάδα, συνταξιούχοι και εν ενεργεία αγρότες και κτηνοτρόφοι καθώς επίσης και ΑμεΑ προκειμένου να καταθέσουν την πολυπόθητη αίτηση για συμμετοχή στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ.
Οι έναρξη της διαδικασίας έγινε στις 10 Ιουνίου και θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή 20 Ιουνίου. Αν και τις πρώτες ημέρες η κίνηση χαρακτηρίστηκε υποτονική, όσο περνούν οι ημέρες και πλησιάζουμε στην εκπνοή της διαδικασίας, έχει αυξηθεί κατά πολύ.
Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ υποστηρίζουν ότι μέχρι και την εκπνοή της υποβολής δηλώσεων η επισκεψιμότητα θα αυξηθεί, καθώς το πρόγραμμα πέραν των άλλων αποτελεί μια καλή ευκαιρία για οικονομικές διακοπές σε όλη τη χώρα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κοινωνικό και ιαματικό τουρισμό για 53.000 άτομα, εκδρομικό πρόγραμμα τεσσάρων ημερών 7.000 ατόμων, πρόγραμμα παροχής βιβλίων 130.000 ατόμων και πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου για 10.000 δικαιούχους.
Οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ, θα πρέπει να προσκομίσουν:
Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων και εφόσον ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των αιτήσεων που προβλέπεται στα Προγράμματα ΛΑΕ / ΟΠΕΚΑ, ακολουθεί κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία. Η κατανομή των δικαιούχων γίνεται αναλογικά σε όλους τους νομούς, με προτεραιότητα σε όσους δεν έχουν κληρωθεί τα τρία τελευταία χρόνια.
Οι δικαιούχοι ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) ή μέσω των ΚΕΠ.