Παρασκευή 30.09.2022 | Εορτάζουν: Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος

Αυξημένη ζήτηση για ταξίδια τα Χριστούγεννα

ΤΟΠΙΚΑ14.12.2019 | 2:50 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Κορυφώνεται η ζήτηση για ταξίδια την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και έχουν ήδη γίνει προκρατήσεις για εκδρομές σε τουριστικά γραφεία της περιοχής, κυρίως για εξωτερικό. Οι άδειες που προβλέπονται από την εργασία αλλά και η οικονομική ανάσα σε κάποιες περιπτώσεις εργαζομένων, φαίνεται ότι ενισχύουν την τάση «φυγής» από τα Τρίκαλα αναζητώντας όμορφους προορισμούς. Το προφίλ των ταξιδιωτών μπορεί να άλλαξε τα χρόνια της κρίσης και να ψάχνουν οικονομικότερες επιλογές διαμονής μειώνοντας παράλληλα και τις ημέρες, ωστόσο το ταξίδι δεν τον έκοψαν.

Όπως αναφέρουν από τα τουριστικά γραφεία υπάρχει ζήτηση και οι Τρικαλινοί θα κινηθούν αυτές τις γιορτές. Μάλιστα αναφέρει ότι μεγαλύτερη ζήτηση έχουν οι οδικές εκδρομές. Ώς προς τους προορισμούς που επιλέγονται από τους ταξιδιώτες, αυτοί ποικίλουν: Πράγα, Βιέννη και Βουδαπέστη, κλασσικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως Παρίσι και Λονδίνο αλλά και οδικές εκδρομές στα Βαλκάνια, (Σόφια, Βουκουρέστι, Οχρίδα), ενώ πακέτα προσφέρονται και για πιο εξωτικούς για την εποχή προορισμούς, με μικρότερη βέβαια ανταπόκριση για οικονομικούς λόγους. Δημοφιλής και αγαπημένος προορισμός για τους Τρικαλινούς παραμένει εξάλλου και η Κωνσταντινούπουλη, στην οποία αναμένεται να ταξιδέψει οδικώς και αυτές τις γιορτές αρκετός κόσμος ενώ και το προηγούμενο διάστημα, εκτατοντάδες ήταν οι Τρικαλινοί που ταξίδεψαν στην αγαπημένη Πόλη. Για τους εγχώριους προορισμούς, δεν παρατηρείται μεγάλη κίνηση τα Χριστούγεννα  μιας και οι Τρικαλινοί έχουμε το προνόμιο να ζούμε στο πιο φαντασμαγορικό ίσως Χριστουγεννιάτικο τοπίο.

Σε ότι αφορά τις τιμές, οι τριήμερες και τετραήμερες οδικές εκδρομές κυμαίνονται από 150 έως 250-300 ευρώ, ενώ οι αεροπορικές εκδρομές από 250-400 ευρώ περίπου. Λίγο πιο ακριβά βγαίνουν τα πακέτα για Λονδίνο και Παρίσι.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης